Citroën Xsara: Storing OBD2 foutcode P0170

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Het volgende: een Citroen Xsara, bouwjaar 2001, kilometerstand 138.000, met een AG LPG-G3 installatie. Begon met storingslampje motormanagement, lampje gaat (meestal) aan tijdens rijden op gas, meestal op snelweg, bij constante snelheid van 80+ km/u. Geen (merkbare) verandering in motorgedrag of afname van prestaties.
Uitgelezen: OBD2 foutcode P0170 (fuel trim malfunction bank 1, of brandstofcorrectie(afstelling)-functioneringsstoring.

Gedaan:
- Gasinjectors vervangen en filter in LPG-leiding gezet, software update (bij autogas-specialist). Geen effect.
- Bougies vervangen, bougiekabels gecontroleerd: geen effect.
- Inspuithuis gereinigd en opnieuw ingeleerd: geen effect.
- Gasinstallatie gecontroleerd en doorgemeten door de gasspecialist, de gasinstallatie werkt naar behoren. Maar geen effect.

Iemand suggesties wat verder te doen? Er zit al aardig wat tijd in en langzamerhand begint het (te) prijzig te worden om steeds maar verder te zoeken, vooral als je niet meer weet waar je naar zoekt.

fwjk

Geplaatst door fwjk (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

leonubeda (0), 18 jaar geleden

Hallo Fabian,

Volgens mij zitten we in hetzelfde schuitje. Ik herken jouw problemen volledig. Als ik meer weet laat ik het weten, hoop dat jij dat ook wilt doen.
Succes verder..

Groeten,

Leon Ubeda

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Als het geen effect heeft op het rijgedrag kun je toch beter lekker doorijden.
Je bent een hoop geld kwijt en niks wijzer geworden.
Maar misschien de lambdasonde niet helemaal jofel meer.
Bij deze kilometerstand niet geheel ondenkbaar.

fwjk (0), 18 jaar geleden

Hier even een update:

Enkele 1000-en kilometers na het vervangen van de gasinjectors is het motormanagement lampje uitgegaan. En daarna niet meer aangegaan. En ik ben al weer 1000-en kilometers verder.
De foutcode is ook uit het geheugen van de computer verdwenen (bleek tijdens uitlezen).

Volgens de Citroen-dealer is het motormanagement programma aangepast aan de nieuwe injectors en liggen de waarden nu weer binnen de marges dus geen foutcodes meer, maar de dealer wist dit niet 100 % zeker.

Kortgezegd: het lampje is uit (nu al 5000+ kilometer), het probleem is (of lijkt) weg, ik hoop maar dat het lampje niet meer aangaat!

fwjk (0), 18 jaar geleden

Nogmaals een update:

Het probleem is opgelost! Het lampje gaat niet meer aan! Ik ben nu 20.000 km verder, zonder dat het motormanagement-lampje is aangegaan! Het vervangen van de gasinjectors heeft dus gewerkt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.