Citroën Jumper: Storing roetfilter kan niet gewist worden

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0hdi

Injectielampje brandt met permanente storing 'roetfilter regeneratie niet geslaagd' en 'drukverschil te groot'.
Na diagnose bleek de roetfilter na 28000 km al vol te zitten. Wij hebben de roetfilter niet vervangen maar laten reinigen door een gespecialiseerde firma. Echter na de montage bleek het niet te lukken om de storingen te wissen. Na vervanging van de druksensor is de tweede storing wel verdwenen.
De vervanging van roetfilter en sensor is reeds in de parameters ingesteld en gereset in de injectieberekenaar. De berekenaar is geupdated, mazoutbak is nu 3/4 vol, heb reeds 80 km autosnelweg gedaan en de storing 'roetfilter regeneratie ' blijft permanent en is niet te wissen. Heb zowel met lexia als met diagbox gewerkt maar met geen enkel diagnosetoestel kan ik de storing wissen.
De parametermeting is correct want bij stationair toerental is het drukverschil zo'n 6mbar en rijdend komt ze niet boven de 100mbar bij 140km/h. Tijdens het rijden lees ik in de parameters 'afgelegde afstand sinds laatste regeneratie' is 8km en dit blijft oplopen tijdens rijden op autosnelweg maar na stilstand of stilleggen staat de teller weer op nul en lijkt het alsof er geen regeneratie gebeurd is.
Wie kan me helpen met dit probleem ?

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Grietje (0) PRO, 12 jaar geleden

Bekend probleem naar het schijnt !! Je moet de procedure volgen voor het vervangen van een motormanagement computer en dan wordt alles gereset, de storing wordt dan tijdelijk en kan gewist worden.
Dus niet vergeten bij het vervangen van de roetfilter bij een jumper om in het menu vervangingsonderdelen zowel de roetfilter als de motormanagement computer te vervangen.
Mijn probleem is dus opgelost nu !!

check

Beste antwoord, geplaatst door Highway (115) PRO, 12 jaar geleden

BEDANKT VOOR DE FEEDBACK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.