Citroën Jumper 2005: remschoenen ECE R90

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Er moeten nieuwe remschoenen onder mijn auto. Ik loop daarbij tegen enorme prijsverschillen aan. Ook zag ik dat er Europese wetgeving is die vereist dat rem[b]blokken[/b] moeten voldoen aan de ECE R90 norm. [quote]Deze Europese regelgeving vereist dat alle remblokken die geproduceerd worden voor voertuigen van na 1999 getest moeten zijn volgens de daarvoor bepaalde standaards. Het doel van deze tests is te bepalen of de prestaties van de het product gelijk, of beter is dan het originele fabricaat. De waarden mogen maximaal 10% afwijken van het origineel. Het product moet voorzien zijn van productiedatum, landcode + R90 nummer en het gebruikte frictiemateriaal.[/quote]
Ik blijf nu met twee vragen zitten: betekent dit dat in feite alle remblokken goed zijn (ondanks de prijsverschillen) en ten tweede geldt dit ook voor rem[b]schoenen[/b]?
Groet,
Bert

Treb

Geplaatst door Treb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Den John (0) PRO, 12 jaar geleden

alle remblokken die je bij een beetje automaterialenzaak kan kopen zijn goed.
ik denk bijvoorbeeld aan ferodo brembo en noem maar op.
dezelfde regels gelden idd ook voor de remschoenen.

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

In belgië is er daan een tijdje terug een reportage over geweest. En die was echt wel schrikwekkend!
Een setje remblokjes waarbij zelfs het originele doosje en het originele kwaliteitslabel werden nagemaakt. Alles samen een €5 dacht ik. Maar naar een paar keer remmen waren ze al bijna voor de helft versleten en volledig oververhit.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je 5,- betaalt voor remblokken, dan WEET je dat dit een beroerde kwaliteit is.. Dit is typisch--- goedkoop = duurkoop. Met alle risico´s vandien.

Ik heb hier op dit forum eens iemand een leuke spreuk zien schrijven (ging over de bezuiniging op het remsysteem), ben deze jammer genoeg wel kwijt.

Treb (0), 12 jaar geleden

Risico's wil je niet lopen, gelukkig zijn er dus normen voor. Vijf euro is natuurlijk te gek, maar ik loop tegen een prijsverschil aan van (€125 tot€360) 235 euro. Zoveel dat je toch begint te twijfelen aan de kwaliteit...en wat die norm nou helemaal voortstelt...

Den John (0) PRO, 12 jaar geleden

vertel over welke auto gaat het hier eventueel als het mogelijk is met chassisnr
kunnen de mensen onder ons die onderdelen kunnen uitzoeken ook eens kijken wat eventueel de prijs zou zijn

Treb (0), 12 jaar geleden

Het gaat om een Citroen Jumper/Peugeot Boxer uit 2005. Chassisnrs: 17616896 (citroen) en/of 17622986 (peugeot)

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Bert

Indien je geen risico's wilt lopen haal je gewoon je ankertjes bij een dealer, toch ?
Kost wat.... maarja het brein tussen de oren wil ook wat.....

Gr. paul

harry4203 (515) PRO, 12 jaar geleden

is idd een duur setje, 302,84 ex. en dan eventueel de cilinders nog.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Bert,

Voor B €103,50

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/818/remmencitroen.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/818...][img]http://img818.imageshack.us/img818/6884/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Ook kun je een "kit- super pro" = B €313,10 aanschaffen, hier zitten WRC en alle montagemiddelen bij. Als jij alleen de remschoenen nodig hebt, kun je volstaan met het hierbovenstaande.


[url=http://imageshack.us/photo/my-images/577/remmen2.jpg/][img]http://img577.imageshack.us/img577/9077/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]


Succes

Treb (0), 12 jaar geleden

Normaalgesproken haal ik mijn spullen bij de dealer, maakt vaak in prijs niet zoveel uit. Maar nu wordt het me toch te gek. Ik ga er maar vanuit dat die ECE R90 norm doet waarvoor hij bedoelt is, en koop een goedkoper setje. Iedereen bedankt, ook de moderators, want het topic lijkt me een grensgevalletje...

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Treb, .......... een grensgevalletje.. ??!? Jij begint zelf over gigantische prijsverschillen. Als je GOED had geinformeerd, had je geweten dat het een vergelijk was, van een complete revisieset, tot enkel de remschoenen. Verder valt het prijsverschil enorm mee (details).

[quote=Treb]........... maar ik loop tegen een prijsverschil aan van (€125 tot€360) 235 euro. Zoveel dat je toch begint te twijfelen aan de kwaliteit...en wat die norm nou helemaal voortstelt...[/quote]
Ik denk dat je nu weloverwogen verder kunt.


Succes

Treb (0), 12 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]...Verder valt het prijsverschil enorm mee (details)...[/quote]
Niet als je verschillende aanbieders vergelijkt. De oorspronkelijk vraag ging overigens vooral over die ECE R90

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.