Citroën Xsara Picasso: Stotteren xsara picasso 1800

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo mensen, mijn probleem dacht ik opgelost te hebben. Na alles geprobeert te hebben ben ik naar een erkende citroen garage gegaan en het hun gevraagt. De oplossingen die jullie (daarvoor dank) aangedragen hebben kon ik niet veel mee, want je moet er al verstand van hebben en dat is bij mij minimaal. MAAR.... de garage heeft er een nieuwe lambdazonde ingedaan. Ook een grote beurt was nodig. De motor loopt gestationeerd als een naaimachine. Ze gaven ook aan dat de koppeling niet meer goed was, het pedaal komt niet helemaal weer omhoog. ( 5cm lager) Dat kan natuurlijk. Maar nu het stotteren. Het is aanzienelijk minder. Maar toch als ik b.v. 48 km constand rij dan stoot, houd hij nog in. Idem bij constand 78km. Bij gas geven niet. Ik ben uiteraard terug gegaan. De monteur zecht nu: Als de motor onbelast goed loopt dan kan het niet aan de lambdasonde liggen, maar het licht aan de koppeling. Die zou dus bij constante snelheid vast zitten en losschieten wat dit veroorzaakt. Het hele geval heeft mij nu al €800.- gekost en een nieuwe koppeling kost nog eens €700.- . Ik wil graag weten voor dat ik weer zo'n uitgave maak.Kan dit alleen aan de koppeling liggen?
kan de koppelings kabel niet gewoon wat gespannen worden?.
En klopt het dat als de motor onbelast goed loopt, het dan niet aan de lambdasonde kan liggen?
b.v.d. voor jullie antwoorden
Jos

Picasso1800

Geplaatst door Picasso1800 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je het stotteren alleen op gas of ook op benzine?

Picasso1800 (0), 13 jaar geleden

alle twee

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarom tot 3 maal toe een nieuwe topic openen voor hetzelfde probleem?
En geef eens antwoord in de oude topics, misschien staan er dan meer mensen te trappelen om je te helpen.

pfermont (0), 13 jaar geleden

Hallo,

ik heb hetzelfde gehad met mijn Xsara Picasso van 2001 1.8 Benzine/LPG.
Ik heb het gasklephuis gedemonteerd en eens goed gereinigd.
kan nu zelfs in de 4e versneling bij 45 Km per uur zonder stotteren rijden.

Succes.

Groet,

Pascal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.