Citroën Bx: Stuurbekrachtiging BX TRD TURBO BREAK

Bouwjaar: 1989

Hallo,

in het kader van liefdadigheid rijdt het team van www.kar-naar-dakar.nl (absoluut kijken mensen en geef het door, donaties zijn welkom) met een 1989 BX TRD van Finsterwolde (Gr) naar Gambia. De auto wordt daar geveild in het kader van de alternatieve ralley naar Dakar en de opbrengst wordt aan het goede doel gegeven, evenals een geldbedrag dat werd ingezameld (ook spullen). De tweede auto is een DS van erg lang geleden.

De BX heeft nu het probleem dat af en toe de stuurbekrachtiging uitvalt. De stuurcommando werd voor aanvang al vernieuwd. Wie heeft een idee? De auto kan onderweg met klein gereedschap gerepareerd worden dus wie het weet mag het zeggen.

Bij voorbaat dank namens WWW.KAR-NAAR-DAKAR.NL

Mastermind

Geplaatst door Mastermind (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maasmar (0), 19 jaar geleden

Heb je wel de goeie (krachtiger) pomp erop zitten. Met een bx door de bocht en remmen en sturen wil nog wel eens voor problemen zorgen; de opbrengst is dan gewoon onvoldoende.
Tikt ie erg onder het ridjen? Anders kan de voorraadbol(op de regelaar aan de voorkant van het blok) leeg zijn.
Verder kijken of ie ergens lekt. Maar als ie LHM gebruikt zullen jullie dat wel gemerkt hebben. Als deze dingen het niet zijn kun je als laatste de regelaar(waar de voorradbol op zit geschoeft) door een sloper vervangen, maar ja...of dat tot de mogelijkheden behoort kan i niet beoordelen; met of zonder brkrachtiger; goeie rit!

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan ook zo zijn dat je veer bollen zo slecht zijn dat je deze klachten krijgt. Als de auto keihard is wat vering betreft dan zit de oorzaak daar waarschijnlijk in.

Mastermind (0), 19 jaar geleden

Hallo Allemaal!
Maasmar & Autoservice 2000 bedankt voor jullie input. De antwoorden zijn steeds zo snel mogelijk naar het team gezonden en ze hebben de BX in de sahara op de been gehouden, min of meer. Het is uiteindelijk wel mis gegaan maar ze hebben Senegal bereikt, de auto wordt vandaag geveild. Kijk maar eens op www.kar-naar-dakar.nl onder " Reisverslag "

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.