Citroën Bx: SPOED: probleem stuurbekrachting BX TRD Break

Bouwjaar: 2005

Hallo,

in het kader van liefdadigheid rijdt het team van www.kar-naar-dakar.nl (absoluut kijken mensen en geef het door, donaties zijn welkom) met een 1989 BX TRD van Finsterwolde (Gr) naar Gambia. De auto wordt daar geveild in het kader van de alternatieve ralley naar Dakar en de opbrengst wordt aan het goede doel gegeven, evenals een geldbedrag dat werd ingezameld (ook spullen). De tweede auto is een DS van erg lang geleden.

De BX heeft nu het probleem dat af en toe de stuurbekrachtiging uitvalt. De stuurcommando werd voor aanvang al vernieuwd. Wie heeft een idee? De auto kan onderweg met klein gereedschap gerepareerd worden dus wie het weet mag het zeggen.

Mastermind

Geplaatst door Mastermind (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit kan nagenoeg 3 oorzaken hebben. De pomp die te weinig debiet geeft, de debietregelklep of de zuiger op het stuurhuis. Uit ervaring weet ik dat meestal de debietregelklep stuk gaat. De olie die vertrek vanaf de pomp gaat naar een verdeelblok. Op dit blok vertrek er olie naar de rempomp, servostuur en hoogtergelaars. Het stuur heeft de eerste voorrang, dan de remmen en dan pas de vering. Indien je deze vervangt, let goed op dat je geen leidingen verwisselt.
De debietregelklep is van een BX, Xantia tot 95 en XM tot 95 hetzelfde. Meestal valt het stuur uit indien de olie nog koud heeft.


mvg

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je het verdeelblok al vervangen?
Deze bevindt zich in de buurt van de 5e veerbol.

Mastermind (0), 19 jaar geleden

Hallo Allemaal!
GOVA bedankt voor je input. De antwoorden zijn steeds zo snel mogelijk naar het team gezonden en ze hebben de BX in de sahara op de been gehouden, min of meer. Het is uiteindelijk wel mis gegaan maar ze hebben Senegal bereikt, de auto wordt vandaag geveild. Kijk maar eens op www.kar-naar-dakar.nl onder " Reisverslag "

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.