Citroën Zx: Te rijk mengsel

Bouwjaar: 1991

Ik heb hier bij mij in de garage staan een Citroen ZX 1.9 8-klepper, multi-point inspuiting, die alleen bij stationair toerental met het juiste mengsel loopt. Zo gauw je het toerental verhoogd loopt hij als het ware de CO-meter uit. Volgens mij een probleem met de luchthoeveelheidsmeter,hoewel het signaal dat deze geeft wel binnen de marge's ligt.Betreft hier nog een L-jetronic inspuiting. Iemand een idee of ervaring met dit probleem?
Jan

auto haarlem

Geplaatst door auto haarlem PRO , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

citroenmonteur PRO, 15 jaar geleden

Controleer de lambdasonde eens, ze gaan nog wel eens stuk bij deze motor.
Ook de inlaatlucht-temperatuursensor (ergens in een inlaatkanaal geschroefd) is nog wel eens defect of zeer vervuild.
Verder zit er bij sommige types met luchthoev. meter een (inbus)-schroef op de luchtweger zelf om het co mee af te stellen, maar het kan zijn dat dit alleen de eerste types waren, zodat deze het niet meer heeft.
Succes

auto haarlem PRO, 15 jaar geleden

Klepstelen waren volledig aangekoekt met olie en brandstofresten.
Motor inwendig gereinigd, moest uiteindelijk wel de cilinderkop demonteren, probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.