Citroën Saxo: Tikkende kleppen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Beste allemaal,

Ik heb een auto "brikje" voor weinig overgenomen. Hij rijdt heerlijk, maar de kleppen tikken en lustig op los. In het onderhoud boekje zit een gat van 3 jaar, dus ik vermoed dat de auto al even geen aandacht heeft gehad. Bij het proef rijden van de auto hoorde ik de kleppen al, maar sinds het mechanische kleppen zijn die je toch altijd wel hoort heb ik hem daar niet voor laten staan.

Nu heb ik het opgezocht hoe ik de kleppen zelf kon stellen, en dit was me goed gelukt. Met voelertjes heb ik de inlaat kant op 20 afgesteld en de uitlaat kant op 40. Dus kleppen van cilinder 1 op tuimelen, kleppen van cilinder 4 afstellen enz. Maar kwa geluid niveau heeft dit niets opgeleverd.

Mijn vermoeden was dat de olie misschien niet de juiste is (te dunne olie), dus de olie wilde ik nog vervangen voor 10w40 die er in hoort. Maar nu had ik een stuk gereden (2 * 80 km) en hierna waren de kleppen erg stil. Dit heeft een week geduurd en nu tikken ze weer volop. De auto rijdt verder prima, ik merk geen vermogens verlies.

Dus mijn vraag is, zou het vervuiling kunnen zijn van het blok? Dus dat er kleppen blijven "plakken". Of kan dit niet bij mechanische kleppen? En als dit wel kan zijn er nog goedjes voor om dit op te lossen?

erwin3punt0

Geplaatst door erwin3punt0 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 9 jaar geleden

deze klepjes tikken snel je kan ze iets je strakker stellen dus dat de voeler maat er niet soepel maar stroef doorheen gaat.

groetjes jan.

JaapVeld (0), 9 jaar geleden

Je kan ze beter horen dan dat ze te strak staan. Ik zou er niet teveel aan doen en andere olie bij mechanisch stelbare kleppen levert volgens mij ook niet al te veel op.

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.