Citroën Xsara: trillen stuur bij afremmen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Als ik op de snelweg rij en stevig moet remmen begint mijn stuur te trillen. Dit treedt allen op bij afremmen. In de stad heb ik er geen last van, schijnbaar vanwege te lage snelheid.
Weet iemand raad?

Alvast bedankt.

d928s2

Geplaatst door d928s2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Dat kunnen versleten remschijven zijn.
suc6
Peter

abxsport (0), 17 jaar geleden

Waarschijlijk zijn je remschijven krom, hierdoor trilt het stuur tijdens het remmen. Dit kan komen door te snelle afkoeling van warme schijven (bijv rijden door grote plassen water) en door te lang op de rem te blijven staan als de schijven warm zijn, hierdoor koelt de schijf niet gelijk af en trekt deze krom. Een laatste mogelijkheid is het te vast zetten van de wielen door een slagmoersleutel ipv een momentsleutel.
Schijven en blokken voor vervangen en dan moet het probleem over zijn.

mcitr. (0), 17 jaar geleden

rubbers van de draagarm kunnen versleten zijn waardooor ook trillingen kunnen ontstaan

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zet mijn centjes in op de schijven...

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Die zullen ook krom zijn; dit komt echter niet vanzelf; kan door plotseling hitteverschil komen, maar ook omdat iets scheef of met speling zit. Als je dan alles nieuw monteert komen de trillingen er weer in. Ik zou dus schrijven en blokken vervangen maar gelijk de voortrein goed nakijken.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

we hebben de schijven niet gezien mcitr, ze kunnen ook te dun zijn.....waardoor het allemaal net ff iets sneller kromtrekt...

d928s2 (0), 17 jaar geleden

Allen bedankt voor de reacties.

Ik heb mijn schijven bekeken maar die voelen aan als nieuw. Geen scherpe randen, geen groeven enz. Dus ik denk dat ze toch krom zijn.
Op ebay heb ik al een paar Brembo schijven gevonden voor 51.95 euro.

Bedankt.

web_surfer (0), 17 jaar geleden

had soortgelijk probleem en kon dit ook niet vinden.
heb uiteindelijk gefrustreerd met de kruissleutel een paar tikken gegeven op het hard van de as van voor en achterwiel rechts (had het vermoeden dat het aan die kant zat) en klacht is nu weg
kan gelegen hebben aan troep op achterste schijf (kwaal xantia) of wiel welke te vast zat (wat klopte) en dus de voorschijf iets krom trok
in ieder geval heeft het voor mij geholpen.....

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Klopt wel ja, als je schijven te dun zijn(heb je ze opgemeten?) dan zijn ze veel sneller krom.

web_surfer (0), 17 jaar geleden

controle op mijn schijven leverde op dat de dikte voldoende is

abxsport (0), 17 jaar geleden

Kromme remschijven kun je alleen goed opmeten met een speciale meter, daar kun je niks aan voelen of zien. Denk er om dat het ook kan zijn dat de blokjes blijven hangen. Bij het vervangen van de schijven altijd de blokken vervangen uiteraard en het remzadel goed schoonmaken. Blokjes met een beetje kopervet monteren (niet te veel: vet houdt vuil vast).
Demonteer bij elke beurt de remblokken en maak het remzadel goed schoon, scheelt een hoop klachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.