Citroën C3: trilling in stuur

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Halllo,

Ik ben op zoek naar de oorzaak van de trilling in het stuur .Als eerste hebben wij de banden laten uitbalanceren maar geen resultaat.Daarna ben ik bij twee garages geweest omdat het probleem niet over gaat.Onze eigen gar zegt dat de aandrijfas vervangen moet worden,terwijl de citroen gar hieraan twijfelt omdat dit niet gauw voorkomt bij de c3 aldus de chef monteur van citroen.Een volgend probleem zou de cardan zelf kunnen zijn maar na controlle in de gar zegt men dat dit niet het geval is,er zit geen ruimte in.Bij belasting door gas te geven(begint ongeveer in de buurt van 80 km en daarboven) wordt de trilling erg evenals het belasten met een aanhanger of het vervoeren van bijvoorbeeld onze fietsen op een fietsenrek.Bij stadssnelheid(50km) is de trilling niet zo heel erg meer.

Hoe kan ik nu zelf constateren waar het probleem zit,omdat er verschillende opties zijn en ik hier niet wijzer van wordt,en als het de aandrijfas is kan ik deze zelf vervangen? Ben wel iets technisch maar heb dit nog nooit gedaan en weet dus niet wat ik tegen ga komen en of er speciaal gereedschap bij moet komen.

Graag een reactie met soort gelijke probleem en eventueel oplossing.

mvg fred

fred1959

Geplaatst door fred1959 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

POSOFxSERSERI (0), 13 jaar geleden

mijn neef had het ook, maar dan bij een mercedes, het lag aan de driehoekjes, kweet niet wat het precies is, maar nu is het opgelost

Mausx (0), 13 jaar geleden

Welk merk en type banden zitten er onder?

Problemen zoals hier beschreven los ik altijd op door Michelin te monteren in de juiste snelheidscodering.
Michelin is bij mijn weten het enige merk wat goed rijd onder deze Citroëns

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

POSOFxSERSERI, aub niet door dit topic heen met een ander probleem...om verwarring te voorkomen is dit topic opgeschoond.

mvg,
Moderator.

walter70 (0), 13 jaar geleden

zit er geen speling op de onderste fuseekogel, omdat je aangeeft dat bij belasting op je trekhaak(druk op je voorwielen word dan minder) het erger word .

sckgolf3gti (0), 13 jaar geleden

Zit er geen hoogteslag in je wielen, lichtmetaal of staal? Sommige lichtmetalen wielen willen nog wel eens een hoogte slag hebben en in combinatie met de banden kan het wel eens erger worden en bij de meeste gewone garages hebben ze geen apparaat om dat te kunnen meten hiervoor moet je echt naar een banden specialist.
Een andere oplossing eventueel is om hem bij een banden specialist met een finishbalancer te balanceren, dit doen ze aan de auto en dan heb je meer kans dat ze de trilling eruit krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.