Citroen C1 2006: Uitvallen en slecht starten C1 uit 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Beste, mijn dochter heeft een Citroen C1 1.0 half automaat uit 2006.
De laatste tijd heeft ze er wat problemen mee. Laatste maand 2x onder het rijden geen gas meer kunnen geven. Na stilstand motor uitzetten en proberen te starten maar niet aanslaan. Na een half uur proberen direct starten en rijden alsof er nooit iets aan de hand is geweest.
De laatste tijd start hij slecht. Vanmorgen niet aan te krijgen, net of de motor verzopen is. Na 10 minuten nog een keer proberen en direct starten.
Uitgelezen bij de garage, maar geen foutmeldingen.
Wie weet dat dit zou kunnen zijn.
Alvast hartelijk bedankt.
Gr, Arjan van Kleef

ajvankleef@hotmail.com

Geplaatst door ajvankleef@hotmail.com , lid sinds 11 maanden geleden

3 Reacties

oldford PRO, 11 maanden geleden

M.b.t. tot het uitvallen: je schrijft "Na stilstand motor uitzetten".
Liep de motor dan nog (stationair) toen je stilstond of bedoel je dat de motor was stil gevallen en dat je het contact uitgezet hebt? In het laatste geval wijst het half uur wachten op een probleem met de krukaspositiesensor die warm (vooral bij lage toeren) een verkeerd signaal geeft.

    Nee, de motor liep nog stationair. Ze reed op de snelweg waarna ze plots geen gas meer kon geven. Uitgerold op de vluchtstrook. Toen de motor afgezet en toen niet meer starten. - ajvankleef@hotmail.com, 11 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Niet meer aanslaan ?

ajvankleef@hotmail.com, 11 maanden geleden

Nee, niet meer aanslaan. Na een half uur geen probleem meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.