Citroën Xsara: ventilator kachel wil niet uit

Bouwjaar: 2000

Van mijn Xsara 2000 wil de ventilator van de aanjager, kachel, etc. niet meer uit. Het is een climate control type. Ik kan draaien wat ik wil, maar er gebeurt weinig. Als ik de knop op max. zet gaat de ventilator nog wel iets harder draaien.Op 0 en auto blijft het gewoon draaien op een onplezierige stand. Iemand enig idee wat er kapot kan zijn?

J.Platje

Geplaatst door J.Platje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

master (0), 19 jaar geleden

er zit een beveiliging tegen oververhitting van de ventilator als deze stuk is draait de motor maximaal. Waarschijnlijk moet je hele ventilator vervangen worden. Mogelijk dat je hem er zelf onderuit haaalt en de pop-nagels uitboren en de thermische zekering vervangen. Zo'n zekering (zit ook in strijkijzer, frietpan, koffiezetapparaat etc) kost 2 Euro bij de elektronica winkel wel op de juiste temperatuur indicatie letten. Dit probleem was ook altijd al bij de AX en peugeot 106/205/206.

Succes

J.Platje (0), 19 jaar geleden

Oplossing nog niet gevonden voor de ventilator. Hij draait nu weer langzaam, maar gaat niet uit op stand 0.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.