Citroën Bx: Vering

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 TZI

Ik heb vanmiddag een gescheurde (volgens mij) retourleiding van de vering aan mijn rechter veerpoot, inmiddels waren alle garage's dicht, dus heb ik er tijdelijk een stukje koperen remleiding tussen gezet.
ik had de auto op z'n hoogste stand gezet, maar deze wil aan de voorzijde nog steeds niet zakken, wat kan ik hier aan doen?

Mvg,
Ben

valegier

Geplaatst door valegier (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ryxile (0), 16 jaar geleden

Hoogte hendel een paar keer omhoog en omlaag zetten . Heb nog nooit dat probleem meegemaakt bij het repareren
van retourleidingen

valegier (0), 16 jaar geleden

Beste ryxile ,

Wat kan ik hier het beste aan doen?
ik heb de stangen massa flink ingespoten met WD-40, en na een uurtje
weer een tig pogingen geprobeerd, maar nog steeds niet het gewenste resultaat.

Wat kan ik nu doen?

Gr,
Ben

Robbrez (0), 16 jaar geleden

hoe staat het pijl van je LHM vloeistof?
die moet wel goed staan
vering in laagste stand zetten en poosje laten draaien

b.rozema (0), 16 jaar geleden

ik denk dat je hoogteregelaar vuil is om hem te reinigen moet je even op citroenbx.nl kijken das een goeie site met allerlei tips voor de bx, ik heb ook ooit op het citroenforum.nl zoiets gelezen, die verwijderde de rubberstofkappen en spoot er remmen reiniger doorheen.

maurits7573 (0), 16 jaar geleden

Als je met de hoogteregelaars bezig gaat, plaats ALTIJD je auto op bokken. De auto kan in een keer naar beneden zakken richting laagste stand en dan past er geen mens meer tussen chassis en grond. Spoel ook eens je LHM-systeem door nadat je de olie in het reservoir ververst hebt. Vooral problemen met omhoog/omlaag gaan kunnen daar mee verholpen worden.
Maak, na veiligheid in acht te hebben genomen, de hoogteregelaars heel goed schoon met bijv. Remmenreiniger en een kwastje. Daarna bij voorkeur even met perslucht er overheen. Dan flink WD-40. Haal de hoogteregelaars niet zo maar los, afstellen er van moet weer op een brug gebeuren.

mcitr. (0), 16 jaar geleden

ik denk dat de stangen gewoon vast zitten; je kunt na loshalen van de stang zo zien of je het knopje van de hoogteregelaar heen en weer kunt halen. Als dit kan werkt ie gewoon. heb je dit probleem gekregen na plaatsing van het stukje koper?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.