Citroën Bx: Heftige reactie na gas los BX Deauville.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Al een jaar ben ik in het bezit van een BX 1,4 i Deauville van 1993. Een fijne auto met 126000 km origineel.
Er doet zich echter een probleem voor met de auto. Voor ik de auto kreeg heeft deze zeker anderhalf jaar stil gestaan. Daarna al 2 keer een grote beurt gehad (ruim 20000 km in 1 jaar gereden), bougiekabels vernieuwd, rotor vd ontsteking vernieuwd, motorrubbers nagekeken, aan de kast gehangen (geen melding) uiteraard bougies vervangen, en alles wat hoort bij een beurt. Zodra je het gaspedaal los laat, ook al is het maar heel weinig gaat de motor heftig kantelen, net alsof de benzinetoeveor ineens stopt. Moduleren doet de auto goed (na een reset). Dit probleem doet zich met een koude en warme motor voor, terwijl de motor stationair heerlijk loopt (kleppen zijn ook gesteld). Op deze manier is rijden in de stad en in de file een drama, terwijl de motor op de snelweg heerlijk soepel loopt.. Het is erg moeilijk, bijna onmogelijk om soepel op te schakelen, omdat bij iedere keer gas los de heftige reactie weer komt. Ook als je de auto laat uitrollen in een versnelling gaat ie bokken. Heeft iemand een idee, ook hebben we het blok van de injectie een keer vervangen door een ander exemplaar, geen verbetering, dus de originele maar weer gemonteerd.

arnage10

Geplaatst door arnage10 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maurits7573 (0), 16 jaar geleden

Controleer alle delen van de brandstoftoevoer en maak ze heel goed schoon. Je moet elke variabele eerst uitsluiten voor je e.e.a. vervangt want anders kan de zoektocht naar de storingsoorzaak heel lang worden. Je kan altijd eerst een fles injectiereiniger toevoegen, maar verwacht daar geen hele grote wonderen van.

twiede (0), 16 jaar geleden

Lees het storingsgeheugen eens uit.
Dit kan zonder apparatuur (zie Olving vraagbaak).
Misschien iets mis met de computer (komt niet veel voor, zijn betrouwbaar).

mcitr. (0), 16 jaar geleden

elektra brandstofpomp goed doormeten; staat er altijd spanning op?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.