Citroen Jumper 2015: Versnellingsbak problemen

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F1CE3481E, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 130

De Jumper vertoonde versnellingsbak gerelateerde kuren(erg veel lawaai bij wegrijden en bij draaiende motor in de vrij(geluid viel weg bij indrukken koppeling). In eerste instantie dacht ik dat dit het druklager was. Bij het demonteren van de bak constateerde ik dat het druklager inderdaad wel aan vervanging toe is(maakte geluid bij ronddraaien, zie video). Nadat ik het druklager verwijderd had en aan de prise-as in de bak draaide komt er behoorlijk veel geluid uit de bak(zie video). Nu lijkt het erop dat de versnellingsbak "kapot" is.

Hoort er zoveel geluid te komen uit een gedemonteerde bak als je de as ronddraait? Graag hoor ik wat "normaal" is voordat ik de versnellingsbak wegbreng voor revisie, terwijl het misschien een simpelere oplossing heeft en honderden tot duizend euro's kan besparen.

Rickhgo

Geplaatst door Rickhgo PRO , lid sinds 10 maanden geleden

4 Reacties

Rickhgo PRO, 6 maanden geleden

Filmpjes uploaden kan blijkbaar niet via Problemcar, bij deze dus de YouTube links:

Druklager:
https://youtu.be/uZ_Xsf-J2vs

Versnellingsbak:
https://youtu.be/V1TAXsK8ALw

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Het is heel simpel , je denkt net verkeerd om , bij het intrappen van de koppeling stopt de bak met draaien , eventueel lawaai uit de bak is dan weg , wat dan overblijft is het lawaai van het druklager , hoe is de kleur van de versnellingsbak olie.
Baklawaai is teveel.

Rickhgo PRO, 6 maanden geleden

Versnellingsbak olie was zo goed als zwart. Advies is dus koppeling+druklager vervangen en bak reviseren?

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

inderdaad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.