Citroën C5: volumeregeling C5 Break 2002 op hol

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2l

hallo,
Sinds enige tijd gaat de volumeregeling bij het aanzetten van de radio (een RD3, origineel) op hol tijdens het rijden, maar ook bij stilstaan met draaiende motor. Ik heb het idee dat het erger wordt als het nat is buiten. De volumeregeling is nauwelijks terug te draaien en loopt zelfs op tijdens het terugdraaien met de volumeknop of stuurbediening. Ook springt hij vanzelf uit de MUTE-stand en loopt dan op. Het doet zich voor in radio en CD-functie.

De auto is uitgerust met een automatische volumeregelaar, maar dit doet zich ook voor als ik die functie uitschakel (die vervolgens weer vrolijk op "ON" staat als de motor wordt uitgezet en weer wordt gestart).

Wie o wie weet wat er aan de hand kan zijn?

loriec5

Geplaatst door loriec5 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Lange Henk (0), 12 jaar geleden

Bij mijn C5 was iets dergelijks aan de hand. Heb toen de knopjes van de stuurbediening losgehaald (met een kleine schroevendraaier). Daaronder zitten kleine contactjes, dien teveel gebruikt zijn. Door die weer wat in de oorspronkelijke vorm terug te zetten, was het probleem voorbij.

loriec5 (0), 12 jaar geleden

dat lijkt het te zijn! dank voor je reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.