Citroën Xsara Picasso: werking instrumentenpaneel

Bouwjaar: 2000, Motorcode: TU

Km aanduiding op het instrumentenpaneel werkt niet meer, batterij lampje op instrumentenpaneel brandt ook en alternator laadt niet meer.
Werking alternator is getest en deze werkt maar krijgt geen 12v stuurspanning op zijn klem waardoor hij niet kan laden. Het instrumentenpaneel is imiddels nagezien door AC tronics en werkt daar naar behoren.
Op het elektrisch schema van deze wagen zie ik dat het signaal km teller en 12V stuurspanning van de bsi komen. Het lijkt alsof het probleem van de bsi komt. Heeft iemand dit probleem ooit eerder gehad ????

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Apache (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je de zekeringen al gecontroleed??
Had vorige week ook een picaaso waar het instrumentenpaneel het niet van deed , alles zwart alleen het accu lampje branden en als je gas gaf ging hij uit.
Bleek een 5 amp zekering stuk te zijn (zekeringen bij de bsi) , zekering vervangen en alles werkte weer.

GOVA (0) PRO, 12 jaar geleden

Zelfde storing , zelfde technieker en geloof nog steeds in God.
[url]http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...[/url]

Grietje (0) PRO, 12 jaar geleden

Wow Cool man dat jij dat na 3 jaar nog weet, ik kan niet alles onthouden... vaag ma ik dacht dat toen dat instrumentenpaneel stuk was... als klant terug is ga ik zekeringen eens bekijken !!

Toepie (0) PRO, 12 jaar geleden

De dashbordverlichting valt regelmatig uit. Bij het starten is het: Doet hij het of doet hij het niet. Het is elke keer een verrassing. Tijdens het rijden blijft het: AAN of UIT.
Het betreft alle lampjes van het dashboard inkl. de radio.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.