Citroën C4 Picasso: Wisselen lampje verlichting (headlight)

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2

Geen echt probleem (meer) maar een tip voor het wisselen van een lampje bij de C4. ( Normaal licht)
Vandaag geprobeerd om een lampje te wisselen hetgeen erg veel moeite heeft gekost. Er blijkt echter een simpele oplossing te zijn voor het wisselen.
Na het verwijderen van de rubber kap achter op de verlichtingsunit kun je bij het betreffende lampje.
Deze zit vast met een soort bajonet sluiting. Door naar links te draaien kun je het lampje verwijderen. Door naar rechts te draaien kun je deze installeren.
Het verwijderen gaat tamelijk eenvoudig als je handen niet al te groot zijn. Pak het stekkertje waar de lamp in zit vast en draai deze naar links. Het lampje komt vrij en je kunt het geheel naar buiten halen. Er is soms best wel een beetje kracht nodig om hem te verwijderen maar dit gaat vast lukken. Probeer het wel met de hand te doen en gebruik geen tangen of iets dergelijks want daarmee zou je de stekker en/of de bedrading kunnen beschadigen.
Het plaatsen van een nieuw lampje is vaak een groter probleem. Nadat de defecte lamp is verwijderd van de stekker/houder kan een nieuwe geplaatst worden.
Zit deze er goed in ) in de stekker/houder dan kun je proberen om deze terug te plaatsen in de koplamp. Let daarbij goed op dat hij er recht in zit en bij het naar rechts draaien is gezekerd door beide "boutjes"
U zult denken "boutjes"?? Inderdaad er zitten twee boutjes die er voor zorgen dat bij het naar rechts draaien van het lampje deze wordt vergrendeld.
Omdat je tijdens de installatie iets moet drukken en draaien binnen een beperkte ruimte wil het plaatsen van het nieuwe lampje nog wel eens een probleem op leveren.
Hier is echter een eenvoudige oplossing voor. De twee boutjes die uiteindelijk het lampje op z'n plaats houden kunnen namelijk met een torx schroevendraaier los worden gedraaid. Na het verwijderen van het lampje is het dus raadzaam om deze boutjes een stukje los te draaien waardoor het veel gemakkelijker wordt om het nieuwe lampje te installeren. Plaats het nieuwe lampje dus nadat de boutjes iets los zijn gedraaid, en draai vervolgens de boutjes weer vast. Even kijken of alles werkt en dan de rubberen stofkap weer installeren.
Let op dat je de boutjes er niet helemaal uit draait want dan heb je ander probleem. Alleen een beetje los draaien is meestal al voldoende. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de boutjes voor het verwijderen van de lamp al los te draaien. Een spiegeltje is soms erg handig als je in de behuizing wilt kijken. Spiegeltje --Spiegelbeeld. Laat je niet foppen. Naar links is los en naar rechts is vast.

succes.

Frens57

Geplaatst door Frens57 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 (55) PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.