Citroën Xm: zagen van motor

Bouwjaar: 1998






Auteur [Xm 1998] zagen van de motor
Ben van Herwaarde
2
help.
ik heb een XM 2.1 TD en er is nu al van alles aan gerepareerd en vervangen zoals 1 nieuwe regelverstuiver en 3 revisiverstuvers, motormanagement, div.sensoren, dieselleidingen enz enz. alle contacten bij de motor zijn nagekeken en schoongemaakt.
Alleen blijft deze eigenwijze motor af en toe zagen 900 toeren stationair dan naar 2000 toeren stationair, zowel onbelast als belast.
Wie weet er nog een oplossing? Wie heeft dit ook meegemaakt en wel kunnen verhelpen en vooral HOE?????.

De garage waar ik deze bolide gekocht heb, heeft een verschrikkelijke goede service geboden en hun worden er net zo als ik ook gek van. ik wil hun echter niet meer lastigvallen.

Wie o wie kan en wil mij aan een mogelijke oplossing helpen?
deze auto heeft voor mij enorm veel waarde omdat deze bolide gekocht is uit een ervenis van mij beide recentelijk overleden ouders.

mensen help!?! ik ben de wanhoop nabij.


benvanherwaarde@hetnet.nl

famvherwaarde

Geplaatst door famvherwaarde (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

citroen23 (0), 18 jaar geleden

kijk hier ook even naar : heb het zelfde probleem met mijn XM21TD van 96" gehad. door het vervangen van een van de temp.sensoren was dit probleem bij mij verholpen. die temp bij mij zat midden op het blok. daar zitten (als ik het mij goed herinder) een blauwe en groene sensor naast elkaar. het was dus 1 van die twee.

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

suc6

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

klopt dat zijn de sensoren naast de brandsftoffilter die zijn vervangen. en het is een tijd weg geweest maar nu komt het weer.

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

inmiddels vervangen:
Carterring,Termostaat,Fliterdeksel,Kachelmodule,1e Verstuiver met regelunit, Sensor voor temperatuur motor,Krukaskeringen, Askeringen, extra geplaatst 2 terugslagkleppen voor in de dieselleidingen. kosten 1624 euri

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.