Classic Cars: Opel rekord 1970 achterremmen.

Hallo allemaal. Ik heb bij mijn rekord een probleem met de remtrommels (achter). Na het remmen komen ze niet altijd goed vrij en blijven iets aanlopen. Alle reguliere dingen gedaan zoals: schoongemaakt, veren vervangen, cilinders en remolie nieuw. Na een poosje stilgestaan te hebben is alles oké. Het enige wat bijzonder is en wat er misschien los van staat is dat na een noodstop onlangs mijn remolie reservoir (wat uit twee delen bestaat), juist aan de zijde van de achterremmen gedeeltelijk uit zijn rubber geperst werd.
De vacuumslang vanaf de caburateur is overigens ook vervangen net als de terugslagklep.
Heeft iemand een idee? Ik hoor het graag.
Groeten, Frits.

F.Beverwijk

Geplaatst door F.Beverwijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Classic Cars Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het stukje remslang bij het cardan is waarschijnlijk inwendig vergaan. Na het remmen kan de remvloeistof dan niet goed terug stromen en blijven de achterremmen aanlopen.

Hans

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Hans4037]Het stukje remslang bij het cardan is waarschijnlijk inwendig vergaan. Na het remmen kan de remvloeistof dan niet goed terug stromen en blijven de achterremmen aanlopen.

Hans[/quote]
Klopt helemaal. En als je verstandig bent vervang je de voorste remslangen ook voordat hier de boel ook aanloopt en de blokken verbranden.

Gr.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

en als je potje erafgeperst word moet je ook even de ontluchting in de dop cntroleren
of je hoofdremcilinder is vergan inwendig

F.Beverwijk (0), 16 jaar geleden

Dank allemaal voor de snelle reactie"s.
Ik ga het stuk voor stuk controleren.
Hg. Frits.

F.Beverwijk (0), 16 jaar geleden

Het was de remleiding, nagenoeg helemaal dicht probleem opgelost.
Bij het reservoir was er geen ontluchting meer dus nu ook oké.
Allen bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Classic Cars Overig of stel zelf een nieuwe vraag.