Dacia DUSTER 2012: Alarm lichten werken niet

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hoi,

De alarm lichten doen ,het niet, als knop indruk gebeurt er niets, de richting aanwijzers doen het gewoon, ik denk dat het een zekering is, heb ininstructie boekje gekeken, maar zie niet staan , op welke plaats, de zekering moet zitten, in het klepje, links van het dashboard.

(Als je de schakelaar indrukt, komt deze hoger te liggen, dus denk dat het is, en dat deze werkt)

Wie weet welke plek zekering zit, en welke moet zijn hoeveel A.

lenovo

Geplaatst door lenovo , lid sinds 3 jaar geleden

9 Reacties

frankst, 1 jaar geleden

Er is geen eigen zekering voor de richtingaanwijzers of alarmlichten, het knipperrelais zit in de boordcomputer van de auto verwerkt en deze krijgt zijn voeding via een aantal zekeringen binnen:
-4e rij van boven, 1e zekering van links (10A, sleutelsymbool op klepje)
-5e rij van boven, 1e zekering van links (15A, lampsymbool op klepje)
-6e rij van boven, 1e zekering van links (15A, UCH op klepje)
De kans dat een van deze zekeringen defect is, is vrijwel uitgesloten (dan zouden er veel meer elektrische functies in de auto niet meer werken).
Waarschijnlijk is toch simpelweg de alarmlichtenschakelaar defect. Op de boordcomputer (linksboven het koppelingspedaal gemonteerd) komt op de groene stekker het signaal van de alarmlichtenschakelaar binnen, pin 33 (waarschijnlijk een bruine draad), je zou daar eens met een multimeter kunnen controleren of er enig signaal aankomt op die pin, wanneer je de alarmlichtenschakelaar inschakelt.

.

lenovo, 1 jaar geleden

Hoi, frankst,

Bedankt voor je uitgebreid antwoord op mijn vraag ,hier kan ik wat mee.

frankst, 1 jaar geleden

Controleer voor de zekerheid ook even op de 4e rij van boven, de 5e zekering van links (10A lampsymbool met pijl), volgens mij is deze wat betreft de alarmlichten enkel voor de achtergrondverlichting in de schakelaar verantwoordelijk maar je weet maar nooit...

lenovo, 1 jaar geleden

Prima, ga ik even checken, en als niets opgelost ,ander schakelaar ,bij auto recycling bedrijf halen, zojuist even gekeken op onderdelenlijn,, zie verschillende prijzen, bv van 50 euro(bouwjaar 2012)tot 15 euro(bouwjaar 2011),of prijs op aanvraag, wat ik me alleen afvraag da,n zit er verschil in schakelaar mbt bouwjaar, ze zien er het zelfde uit.

lenovo, 1 jaar geleden

Even gekeken vandaag, als ik verlichting aanzet, zie ik dat de achter grond verlichting ,van de schakelaar doet het, heb auto gestart ,en alarm licht schakelaar ,aangezet, als richting wijzer naar rechts aanzet ,zie ik de alarm licht schakelaar knipperen, alsof deze dus aanstaat, maar achter auto ,zie je alleen richting wijzer op rechts aan, dus niet beide ,als richting wijzer naar links zet, zie ik niets. knipperen bij de schakelaar

frankst, 1 jaar geleden

De schakelaar mag ook uit een Duster van bouwjaar 2010, 2012 of 2013 komen, ze waren vier jaar lang van hetzelfde type.

Ik heb het even in de bedradingstekening nagekeken en het controlelampje in de alarmlichtenschakelaar krijgt het signaal van de rechter-richtingaanwijzer dus wat jij beschrijft over het verschil tussen links en rechts klopt.

frankst, 1 jaar geleden

Mocht je toch nog twijfelen of de schakelaar defect is (ik weet het wel zeker), kan je de stekker van de schakelaar afhalen en even een brugverbinding tussen pin 6 en 8 maken (paperclip), dan gaan de alarmlichten aan.

lenovo, 1 jaar geleden

Prima, frankst, helemaal duidelijk, dank voor je reactie, denk ook wel zeker ,dat het de schakelaar is.

lenovo, 1 jaar geleden

Even nog een late reactie, een schakelaar gehaald bij auto demontage bedrijf, gisteren laten vervangen, en alarm lichten doen het weer, dus opgelost !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia DUSTER of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.