Dacia Logan MCV 2008: centrale vergrendeling (deels) niet werkend

Bouwjaar: 2008, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Enkele maanden geleden reageerde het linker achterportier niet meer op de AB en de schakelaar in het dashboard.
Enkele weken later ook het rechter achterportier.
Niet erg, dan maar handmatig het palletje naar boven of naar beneden duwen. Wel onhandig.

Sinds deze week echter gaat het achterdeurtje niet meer open met zowel de AB als de knop in het dashboard. Ook niet met de handgreep buiten. Wel met de handel binnen maar daar kan je niet bij als de achterbak vol ligt. Je hoort ook het motortje niet.
Plastic binnen bekleding verwijderd en met een schroevendraaier de pal naar boven geduwd. Prima, hoor klik, buiten handgreep en AB/schakelaar werkte weer. Zeker 5 keer. Daarna weer niet. Dus weer schroevendraaier, en ja hoor, prima. Durf alleen nu niet meer te laden want als het fout gaat kan ik er aan de binnenkant niet meer bij. Wilde net een foto maken, en hij gaat weer niet open. Dus bijgaand een foto van de binnenkant met de deur dicht. Bij de blauwe pijl de pal waardoor hij weer open kan.

Uitbouwen en goed kijken is lastig, daarvoor moet de ruitewisser motor worden verwijderd en die zit gepopt.
Iemand suggesties?

Frans1.6

Geplaatst door Frans1.6 , lid sinds 6 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Deurslot is electronisch defect , deze vervangen is volgens mij de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Logan MCV of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.