Dacia Logan MCV 2010: Hydraulisch drukgroep

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K7J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo, ik ga de koppelingsplaat met lager vervangen. Auto heeft er 130.000 km gereden. Is het nodig om ook de hydraulische drukgroep te vervangen of is dit nog niet nodig. Ik kan nergens terug vinden wat daar de gemiddelde levensduur van is. Kun je dit op slijtage controleren.
Groet Lieshout

lieshout

Geplaatst door lieshout , lid sinds 15 jaar geleden

11 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Je bedoeld het druklager , zondermeer mee vervangen, krijg je spijt van als je het niet doet.

lieshout, 2 maanden geleden

Ik bedoel niet alleen het lager maar ze noemen het ook wel hydraulisch drukgroeplager. Zie afbeelding als voorbeeld wat ik bedoel. Dit is meer dan alleen een lager. Ik ga er van uit dat Dacia dit er ook in heeft.

. . .

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Dat is ook wat ik bedoel hydraulisch druklager.

lieshout, 2 maanden geleden

Hallo Kaleido, bedankt voor het antwoord. Nog 1 vraag als ik een koppelingsset bestel, zit dit onderdeel er dan ook meestal bij. De meeste koppelingsset is inclusief lager. Ik verwacht dan alleen een lager en geen hydraulisch druklager, klopt dit. Hebjij hier ervaring mee

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Meestal kan het lager niet van het hydraulische deel af , weet niet waar je wilt bestellen maar de plaatjes vertellen het verhaal , mocht je in Nederland bestellen is een telefoontje toch zo gepleegd.

lieshout, 2 maanden geleden

Bij autodoc. Ik ga ook bij de Dacia kijken of daar een kabel zit of dat er hydrauliek naar binnen gaat

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Slechte ervaring met autodoc , neem contact met ze op voor de juiste spullen , vaak gaat het dan nog fout , communicatie gaat erg moeizaam.

lieshout, 2 maanden geleden

Ik ga er komend weekend aan werken. Ik zie dat er een kabel aanwezig is . Dus alleen een lager zou voldoende moeten zijn.Ik laat het je weten hoe het is gegaan. Voor nu bedankt voor de reactie’s

lieshout, 2 maanden geleden

Hallo Kaleido, weet jij misschien ook hoeveel versnellingsbak olie er in zit. Ga ik deze ook meteen vervangen. Gr Lieshout

    2.8 liter voor de JH3 handbak mechanisch bediend - Bandenmannetje PRO, 2 maanden geleden

lieshout, 2 maanden geleden

Bandenmannetje , bedankt

lieshout, 2 maanden geleden

Er zit een koppelingskabel en geen hydraulisch systeem. Probleem is hiermee opgelost. Ik heb het lager ook vervangen.
Probleem opgelost, case closed. Iedereen bedankt voor het antwoorden. Koppelingsplaat en drukgroep zijn ook vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Logan MCV of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.