Dacia Sandero Stepway 2017: Easy R/robot automaat

Bouwjaar: 2017, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat

Ik rij sinds ongeveer een jaar een 2e hands Dacia Sandero Stepway op bi fuel met automaat (maar is eigenlijk een handgeschakelde versnellingsbak, een robot versnellingsbak) waarbij deze tijdens het rijden met enige regelmaat uit de D in Neutraal stand schiet, zonder enige waarschuwing, waarbij het vermogen wegvalt (schiet in zijn vrij). Het wil ook wel gebeuren in de semi automaat stand. Heeft iemand anders hier ervaring mee en weet de eventuele oplossing van het probleem? Ik ben er al een aantal keren mee naar de garage geweest maar zij hebben de oplossing (nog) niet gevonden.

StepMike

Geplaatst door StepMike (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia Sandero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Wat zijn is de foutcode s in de bak en de motor ?

    Ik heb ze opgevraagd, en wacht op antwoord. - StepMike (0), 1 jaar geleden

StepMike (0), 1 jaar geleden

Automatische versnellingsbak
DTC082029 opname element stand hendel onsamenhangend signaal
DTC060A48 rekeneenheid storing supervisiesoftware
DTCC40200 Multiplexinfo.Aut. versnellingsbak niet geldig

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Wat hebben ze gedaan aan de foutcode omschrijving , zijn er delen vervangen ?
Software vervangen ?

    gaspedaal vervangen omdat de auto nooit storing heeft gegeven bij rijden in cruisecontrol, zou dus aan de contactjes hebben kunnen liggen, selectiehendel automaat is vervangen, en nieuw schakelmechanisme Compleet toegestuurd vanuit Renault Belgie. - StepMike (0), 1 jaar geleden
    Er is dus al het eea aan gedaan, soms rijdt de auto dagen zonder storing en dan is de storing er weer. Kaleido je noemt ook software, heb je een idee welke software het betreft zodat ik dat evt ook kan laten vervangen? - StepMike (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Zie de foutcode voor de rekeneenheid , dealer werk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.