Dacia 2011: Sandero Bi-Fuel 2011 1.2 liter trekt niet meer, power is weg

Bouwjaar: 2011, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200

Mijn Sandero stotterde / stokte aan het begin van het jaar terwijl ik op LPG reed.
Op benzine had ik dit probleem niet.

Ik ben naar een 'gasboer' geweest en die kon er ook niet direct de vinger op leggen. Hij heeft Bougies en LPG Injectoren schoongemaakt. En direct daarna leek de auto een stuk beter te rijden.
30 km heb ik vanaf de gasboer gereden en toen was het probleem al weer terug. De gasboer had mij verteld, dat als het probleem zou terugkomen ik beter alle bougies, bougiekabels en LPG injektoren kon vervangen. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb alles vervangen derhalve.

Het stotteren is minder geworden, hij rijdt ook ietsje beter. Wellicht ben ik er ook meer aan gewend gaan raken en er naar gaan rijden, er meer rekening mee gaan houden.
Wat wel de laatste maanden opvalt, is dat de power van de auto is afgenomen, hij duurt wellicht 30 sec eer ik op 100 km/h zit.
Hij rijdt op de snelweg niet meer harder dan 110 km per uur. Het is altijd maar hopen, dat ik niet bergop moet, want dan moet ik om de andere autobestuurders niet te hinderen op de vluchtstrook gaan rijden. Zo erg zakt dan de snelheid.
Het gasverbruik is met 25-30% toegenomen.
Eveneens merk ik, dat hij op benzine eveneens minder power / kracht heeft, al is het krachtverlies zeker de helft minder als op LPG.
Als ik het gaspedaal vol intrap, gebeurt er nagenoeg niets. Speel ik er een beetje mee, minder dan vol de pedaal intrappen, dan accelereert hij beter dan het gaspedaal vol intrappen. Maar ook met het spelen hiervan trekt de auto voor geen meter.

Ik ben op APK keuring geweest, en nu is het CO gehalte veel te hoog en is de auto afgekeurd.

Wie weet wat het euvel aan mijn auto is of kan zijn ?

karlajacinto76@hotmail.com

Geplaatst door karlajacinto76@hotmail.com , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

metins, 7 maanden geleden

Hoi, je schrijft dat verbruik is toegenomen en auto minder vermogen heeft. Dat symptomen op Lpg ergen zijn dan op benzine herken ik. Als je auto op benzine hoog in de toeren jaagt, 3500-5000 toeren hoe gaat het dan? Heb je dan een storing te pakken of niet?
Laat je auto uitlezen bij een garage met een goede diagnose apparaat. Niet alleen laten scannen of er fouten zijn opgeslagen, maar ook live-data tijdens een ritje. Zo kun je b.v. luchttoevoer, gaskleppositie, waarde van lambdasonde e.d. zien.
Vergeet ook niet luchtfilter van je auto even te controleren. Misschien is dat verstopt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!