Dacia Lodgy 2015: Inhouden en schokken

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K G6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 80

Hallo,

Ik rij al een tijdje met tevredenheid in mijn Lodgy. De laatste maanden valt mij iets op. De Lodgy heeft 330.000 gelopen. Laatst is bij onderhoud de distributieriem, waterpomp vervangen plus nieuwe remschijven en blokken. Het probleem was er overigens al vóór de nieuwe distributieriem.

De afgelopen maanden heb ik het idee dat de auto meer moeite heeft om op constante snelheid te rijden. Als ik bijvoorbeeld 100 in zijn vijf rijd, dan lijkt het soms alsof de auto een beetje in slaap valt. Ik moet dan wat gas bijgeven. Het voelt dan soms ook alsof de banden aan het asfalt geplakt zitten. De auto rijdt weifelend. Heel soms gebeurt ook het omgekeerde, ik rijd constant 100 en opeens lijkt de motor wakker te worden en wordt er wat gas bij gegeven.

Het probleem zit vooral bij het kantelpunt tussen net wel en net niet gas geven. Als ik een stuk heb gereden dan wil ik wel eens stevig optrekken. Dan lijkt er geen probleem te zijn.

Vanmorgen bij constant rijden in zijn twee schokte de auto duidelijk merkbaar eventjes.

Nu dacht ik dat het misschien iets motorisch zou zijn, bijvoorbeeld EGR of verstuivers, maar zou er dan geen lampje moeten branden? Kan het ook het vliegwiel zijn?

Geplaatst door

Carracio (100)

al 3 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Begin eens met uitlezen.
Hoe is de staat van onderhoud ?
Al eens compressie gemeten
Klepspeling ?

kaleido 1 5570
badge vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Lodgy of stel zelf een nieuwe vraag.