Dacia Sandero 2017: kofferbaklampje

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Mijn kofferbaklampje deed het niet meer. In de handleiding staat: lensje verwijderen en dan komt een zwart lamphuisje naar buiten waar de stroomdraad met stekkertje aan vastzit. Bij mij niet. Het lensje is tevens de behuizing van het lampje. Probleem blijkt niet het lampje, maar het stekkertje dat is losgeraakt waardoor de bedrading ergens diep onderin ligt. Door het gat is niets te zien of te voelen. Wat moet ik losschroeven om de bedrading te kunnen pakken? Of is er een andere oplossing?

Bergamin

Geplaatst door Bergamin (70) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia Sandero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (395) PRO, 1 week geleden

Probeer eens met een ijzerdraadje waarvan het einde omgebogen is te vissen naar de draad...

Bergamin (70), 1 week geleden

Geen idee hoever en waarheen die holle ruimte loopt, maar we gaan het proberen.

Bergamin (70), 1 week geleden

Dat werkt niet door de bocht. je kunt ook niet zien hoe diep de ruimte is en mogelijk loopt daar ook bedrading naar de achterlichten of zo. Risico dat je dan iets stuk trekt. Bestaat er een constructieschema om te zien hoe dat kunstofdeel waar de hoedeplank op rust en de bekleding vastzit?

Hans4040 (395) PRO, 1 week geleden

Tja, dan blijft alleen het demonteren van de bekleding over.
Ik denk dat je bij de dealer moet zijn om een z.g "exploded view" van de bekleding te bekijken.
Succes.

frankst (10), 1 week geleden

Ik weet niet of het ondertussen al gelukt is, maar hierbij de demontage-instructie.

. .

Bergamin (70), 1 week geleden

Daar ben ik heel blij mee. Ga ik proberen. Dank!

check

Beste antwoord, geplaatst door Bergamin (70), 6 dagen geleden

gisteren wegenwacht nodig gehad om dat ik de lichten van mijn vrouw dr Cuore nachtje had laten branden. Die heeft meteen ff naar die kofferbakverlichting gekeken. Kabeltje is niet omlaag gevallen maar komt links bij de achterlichtkant vandaan (in het hoekje achter de krik). Kon hij zo stekkertje pakken en weer in de fitting prikken. Was niet losgeraakt maar blijkbaar door garage losgemaakt vanwege stroomstoring bij mijn achterwisser. Hebben ze vergeten weer vast te zetten. Slordig. Is dus opgelost.

Hans4040 (395) PRO, 6 dagen geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.