Dacia Sandero 2017: Ruitenwisser achter

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Mijn Dacia Sandero is van december 2017. Ik vraag me af of het gedrag van mijn ruitenwisser achter zo bedoeld is. Als ik instap, de motor start en even mijn ruitenwissers vóór een slag laat maken om wat vocht of stuifsneeuw te verwijderen, gaat ongevraagd ook mijn achterwisser aan. Hij wist dan nog een keer of of vijf met tussenpozen van pakweg vijf seconden. En als ik mijn voorruit sproei maken de voorwissers een paar slagen en dat is prima, maar achter schraapt de wisser een paar keer over een droge ruit. Hoort dat zo, of klopt er iets niet?

Bergamin

Geplaatst door Bergamin , lid sinds 1 jaar geleden

6 Reacties

Bandenmannetje PRO, 3 maanden geleden

Enkel als de "achteruit" versnelling is geselecteerd

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Precies bandenmannetje .

Bergamin, 3 maanden geleden

Volgens mij was het iedere keer terwijl ik in z'n achteruit de carport uit de straat in draaide, dus dat klopt dan wel. Een rare constructie die ik ook liever niet had. Morgen eens uitproberen. Dank voor de reacties.

frankst, 3 maanden geleden

Ik heb deze functie bij zowel onze Dokker als Duster uitgeschakeld want mij stoorde het ook.

Met een geschikte verbindingskabel van laptop naar OBD-poort en het programma DDT4ALL kunnen er diverse van zulk soort configuraties aangepast worden.

frankst, 3 maanden geleden

Uit mijn hoofd gezegd, moeten er minimaal drie minuten verstreken zijn. Dus als je langer dan drie minuten geleden de ruitenwisser of sproeier op het voorruit aan heb gehad, blijft bij het achteruitrijden de ruitenwisser op het achterruit uit

Bergamin, 3 maanden geleden

Dat kan inderdaad kloppen. Een kennis had dit ook met zijn Franse auto's en de Dacia is in principe Renault. Het is een onzinnige koppeling met de wissers voor, maar ik moet het er dus mee doen. Sleutelen aan de elektronica via de OBD poort daar begin ik als leek maar niet aan. Bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.