Dacia Sandero Stepway : Trekhaak onder 2013 stepway.

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: tce 0.9

Hallo.

Voor mijn dochter haar Stepway hebben we plannen om er een trekhaak onder te zetten.
Heeft hier iemand er al een onder zijn stepway van 2013 zitten, en kan mij de hoogte van de bovenkant van de kogel geven. Bij mijn Focus zit hij op 47 cm va de grond gemeten. Reden waarom ik dit wil weten is dat ik van de dealer niet echt een antwoordt krijg. Hij heeft het over standaard va fabrikant.

Als ik nu onze Esterel vouwcaravan achter de Focus heb hangt hij mooi recht. Als de kogel hoger komt, komt hij zeker voor de nummerplaat en de caravan zal achterover hangen. Nu zal een of twee cm niet echt een probleem geven, maar meer waarschijnlijk wel, omdat de stepway al wat hoger op de poten staat als een gewone Sandero. (4 cm)

We hebben het over een vaste trekhaak. Evt het merk vermelden van de trekhaak als je die weet.

Gr Fred

kombikart

Geplaatst door kombikart , lid sinds 17 jaar geleden

15 Reacties

Profundo Autoservice PRO, 8 jaar geleden

Die hoogte zal redelijk overeen komen.
Exact kan ik het je niet vertellen.

kombikart, 8 jaar geleden

Hallo Peter.

Als ik je goed begrijp zijn die trekhaken wel zo ontwikkeld dat een ahw er redelijk recht achter hangt.
Het komt de wegligging ook niet ten goede als hij erg achterover dan wel voorover hangt.

Gr Frd

Profundo Autoservice PRO, 8 jaar geleden

Over het algemeen zitten trekhaken redelijk op de zelfde hoogte, tenzij de auto is verlaagd of dat er een instelbare rijhoogte is zoals bijvoorbeeld bij een citroën of een audi met luchtvering, die kun je namelijk omhoog en omlaag zetten, maar dan nog zul je in de middelste "neutral stand ongeveer dezelfde hoogte hebben.

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

De RDW Centrum voor voertuigtechniek en informatie geeft twee normen voor de kogelhoogte van de trekhaak; de ene norm geldt bij een lege auto: afstand hart kogel tot wegdek tussen 38 en 45 cm. De tweede norm gaat uit van een beladen auto: afstand hart kogel tot wegdek tussen 35 en 42 cm.

kombikart, 8 jaar geleden

Hallo Peter.

Dan zal het wel ok zijn. Auto is gewoon standaard natuurlijk. Heb trouwens nooit geweten dat het zoals Hans zegt aan regels verbonden was. Dat de knop bv niet voor de nummerplaat mag zitten als de auto solo rijd wist ik wel, maar dat van de hoogte niet.
Ik wacht ff af dan. 20 mei gaat hij voor een beurt en wordt de trekhaak er onder gezet. Kon een deal maken met alles samen.
Laat tzt wel weten wat het geworden is.

Dan u voor de info alvast.

Gr Fred

Beve, 8 jaar geleden

Bij mijn Stepway van november 2013, het laatste type dus, bevindt de kogel van de trekhaak zich op 37 cm van de grond, gemeten op het midden van de kogel.Tot bovenkant kogel 39 cm. Een merk kan ik niet ontdekken.

kombikart, 8 jaar geleden

Hallo Beve.

Dank u voor de info. Dan zal het goed komen. Ik heb een orginele trekhaak bij Dacia/ Renault besteld om er meteen onder te zetten als de auto zijn eerste jaarbeurt krijgt. Merk weet ik dus ook niet.
39 cm steld me gerust eigenlijk omdat ik dan zeker weet dat hij niet te hoog komt, en een ahw / caravan niet achterover gaat hangen.
Dat komt de wegligging zeker niet ten goede.

Heb jij toevallig ook parkeersensoren op je stepway, en zo ja reageren die niet op de trekhaak???

Gr Fred

kombikart, 8 jaar geleden

Hallo Beve.

Heb net even gemeten bij onze stepway, maar weet je zeker dat het 39cm is. Als ik hier va de grond 39cm meet, komt hij maar net boven de grens waar de onderkant van de bumper zit.
Hij komt dan wel erg laag, en dat is zeker geen gezicht en veel te laag.

Gr Fred

Beve, 8 jaar geleden

Ja, parkeersensoren heb ik en die reageren niet op de trekhaak. Ook ik heb de trekhaak bij de daciadealer laten monteren.
Toch nog maar even gemeten, maar het blijft 39 cm en het misstaat hem niet hoor.
Gr, Bauke.

kombikart, 8 jaar geleden

Hallo Bev.

Als jij het nogmaals gemeten hebt zal het wel kloppen. Het is mss veel gevraagd maar zou je mjj evt een foto kunnen sturen hoe dat kijkt dan. Het lijkt in mijn ogen erg laag maar kan het dus mis hebben.

Mag evt ook via whatsapp. Ik geef je.mijn telnr dan wel via een pb.


Gr fred

Beve, 8 jaar geleden

[img]http://i61.tinypic.com/2zntlad.png[/img]

kombikart, 8 jaar geleden

Hoi Beve.

Erg bedankt voor de foto. Moet er ff aan wennen want
ik zou zeggen dat in mijn gedachte een trekhaak wat hoger zou zitten, als ik hem vergelijk met de 2 andere auto's die ik hier heb.
Daar zit de knop toch echt hoger tov de bumper.

Is dit een afneembare trekhaak of een vaste en heb je er wel eens iets aanhangen of gebruik je hem alleen voor je fietsendrager.

Gr Fred

Beve, 8 jaar geleden

Het is een vaste trekhaak en ja ik heb er wel eens een aanhanger achter gehad. De aanhanger lag normaal recht achter de auto. Mogelijk heeft de vorm van de auto ermee te maken dat de trekhaak wat laag lijkt te zitten.

kombikart, 8 jaar geleden

Hallo Beve.

Bedankt voor de info en snelle foto. Ik laat tzt wel weten wat het geworden is.

Gr Fred

kombikart, 8 jaar geleden

Hallo.

Trekhaak zit er onder. Het is een Thule geworden. Had op een franse website een plaatje gevonden waar deze op stond gemonteerd aan de auto.
Afstand va de grond is precies zoals bj mijn ford. Heb er ng nks achter gehad, maar dat moet kloppen nu.
Beve nog bedankt voor je info

Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.