Dacia LOGAN: Vervanging Rijverlichting lampen

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4B A4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Rij-daglichtlampen vervangen door Led Type W21/5W L.
Na 2 maand geen achterlicht
In de garage bleek zekering defect veroorzaakt door de led lamp
Led lamp vervangen door nieuwe dit gaf geen resultaat
Nog een nieuw setje led gemonteerd maar zekering ging alsnog defect
Garage weet geen oplossing en heeft hallogeen weer gemonteerd.

wat zou het probleem kunnen zijn?
Fred

heidevan

Geplaatst door heidevan (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LOGAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

frankst (5), 6 jaar geleden

Klopt, Dacia's kunnen op de een of andere manier niet met LED-lampen overweg (met uitzondering van de allernieuwste van bouwjaar 2017 waar het af fabriek reeds op zit), ik heb op een ander forum al vaker dat probleem voorbij zien komen en het in het verleden zelf ook al geprobeerd (in mijn geval niet de dagrijlichten maar de binnenverlichting).

watercabrio (5), 6 jaar geleden

Klopt niet.Ik heb nu bijna 3 jaar geleden een dacia logan mcv gekocht en bijna direkt de dagrijverlichting vervangen door led.Ook de binnenverlichting en in de kofferbak.
Geen enkel probleem daarmee in nu bijna 3 jaar.
Misschien toch niet de goede?

heidevan (0), 6 jaar geleden

Wat zijn dan de goede?

Jermy (0) PRO, 6 jaar geleden

Ter info.

Paar weken gelden een Dacia Logan MCV Easy-R uit Maart 2017(Phaselift) gehad met de meest vage storingen en foutmelding die voornamelijk uit de semi automaat kwamen tijdens uitlezen, maar ook motor/uitlaat/parkeersensoren en Medianav die zich soms spontaan volledig had gereset.

Paar keer een reset uitgevoerd, ging dan weer 2 of 3 dagen goed echter bleef de versnellingsbak erg bokken en stoten met wegrijden.
Nadat de auto voor de 4e keer met de storingen kwam en de eigenaar zei dat het steeds leek te gebeurde als de lampen aan stonden zijn we die eens gaan bekijken...
Auto was voorzien van aftermarket ledlampen in de originele lichtunits achterzijde, mistlichten voorzijde en kentekenverlichting.
Nadat we alle lampen weer terug vervangen hadden naar halogeenlampjes als test en alles gereset hadden zijn storingen niet meer terug gekomen.... Nu ongeveer 12 weken terug.
Tevens bokt en stoot de versnellingsbak niet meer en rijd de auto weer goed.

De meeste ledlampen waren van Osram en een aantal merkloos/uit China. welke lampen nou de storing veroorzaakte weten we niet. Maar blijkbaar kon deze Dacia er niet goed mee overweg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LOGAN of stel zelf een nieuwe vraag.