Daewoo Matiz 2002: Start problemen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F8CV, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

Goedenavond,
Ik heb een vraagje mbt mijn Daewoo Matiz uit 2002.
Ik had gisteren een probleem met mijn startmotor, maar na 15/20 min proberen lukte het mij om de auto weer aan de praat te krijgen. Accu was gewoon in orde. Dashboard lampjes doen het gewoon.

Waar aan kan het liggen? Moet de start motor vervangen worden? Krijgt de startmotor te weinig power? Lukt het dan bv om de auto te duwen?
Ter verduidelijking ik ben een auto leek.. haha dus vandaar deze vragen

PMJS

Geplaatst door PMJS (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daewoo Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bep kortsmit-1 (0), 3 jaar geleden

kan zijn dat je startmotor gereviseerd moet worden meestal nieuwe koolborstels of je accu is toch niet al te best meer en heeft die het moeilijk met de koude dagen beste controleren door accu volledig op laden met lader en dan kijken of hij wil starten met een koude motor als hij dan wel start dan is je accu toch overleden dan heeft die gewoon te weinig startstroom snap je gr

    Dank je wel voor je reactie. Ik ga dat morgen proberen en zal hier terug op komen. - PMJS (0), 3 jaar geleden

Hans4040 (190) PRO, 3 jaar geleden

Er is verschil in starten (rond draaien) en aanslaan van de motor.
Dus even een paar vragen: draaid de startmotor de motor rond of gebeurd er helemaal niets, hoor je alleen de startmotor tikken?
Of draaid de startmotor wel, maar slaat de motor niet aan?
Als alleen de startmotor tikt en de motor niet rond draaid is de accu te zwak.
Vooral met de lage temperaturen deze dagen kan het vermogen wat minder zijn.
Hoe oud is de accu, ze gaan namelijk maar 4 tot 6 jaar mee.

PMJS (0), 3 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. De (kop)lampen en lichten van de dashboard doen het wel, en de accu is 2 jaar oud als ik mij niet vergis. De startmotor draait wel en de tik hoor ik niet. Ik kom hier op terug, ga morgen de accu testen.

firedriver (0), 3 jaar geleden

Denk dat het probleem ergens anders ligt, kan iets simpels zijn onsteking (bougie's)
gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daewoo Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.