Daewoo Matiz 2000: uitlezen computer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F8CV, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

ik ben nu al een lange tijd bezich met hem uit te lezen en heb nu onder tussen 2 uitlees computers gekocht waar van 1 ik vermoed dat die hem zou moeten kunne uit lezen maar het wilt maar niet werken. nu vermoed ik dat het te maken heeft met de verloop kabel van adld(zo als in de handlijding staat die ik gevonden heb) naar obd2 .
is der meschiens iemand die weet welke uitlees computer werkt en waar ik die zou kunne krijgen die de goede stekker meteen heeft of waar ik een goede omvorm kabel krijg van adld naar obd2. alvast bedankt

compukit

Geplaatst door compukit , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 3 maanden geleden

Een omvormer van aldl naar OBD2 gaat ook niet werken.
De motor-computer begript dan de instrukties van de scanner niet en de scanner begrijpt de antwoorden niet. Ook de communicatie snelheid is anders bij aldl als bij OBD2.
Wat je nodig hebt is een scanner die rechtstreeks aansluit op de aldl connector en de juiste "taal" voor Daewoo spreekt. Nu is dat al vaker geprobeerd en voor zover ik weet kwam het niet tot een werkende oplossing.
Zie: https://problemcar.nl/topic/chevrolet/do...

Blijft over een (duurdere) kant en klaar oplossing in de vorm van een aftermarket scanner die Deawoo en de stekker en communicatie methode ondersteunt.

compukit, 3 maanden geleden

wel er zal toch een manier zijn om hem met een scanner uit te kunne lezen en niet alleen via een kabel verbinding tot het motor manigment gaat kniperen.
bedoel vroeger lazen ze hem in de fabriek denkelijk ook uit of programerde ze zelfs via die stekker.

check

Beste antwoord, geplaatst door compukit, 3 maanden geleden

wel ik begin me nu af te vragen hoe goed iedereen er dan naar gezocht heeft. en ja ik heb hier een berigt gezet omdat het me niet lukde met een uitlees computer die ik pas gekocht had en dacht dat het meschiens aan de verloop kabel van obd1 of aldl zo als het in de handlijding staat lag maar hoe ik dit bericht had geplaats had ik ook een mail gekregen van waar ik de uitlees computer had gekocht en die advizerde om hem te update .
dat heb ik gedaan en ben net terug van de loods waar de auto staat om te proberen en hij is wel degerijk uit te lezen.
voor de uitlees computer heb ik bij smeet solution de icarsoft kr v1 gekocht https://diagnoseapparatuur.nl/icarsoft/i...
ik heb daar jaren terug ook al de verloos kabel van adld of obd1 naar obd2 gekocht en toen ook een goed kopen uitlees computer gekocht maar die werkde niet. maar aan gezien ik de wagen aant opknapen ben en hij helemaal uitelkaar ligt en paar keer gestard is geweest wilde ik wel zelf de fout codes kunne zien en kunne wissen.
de verloos kabel heb ik toen ook bij smeets gekocht en is deze https://diagnoseapparatuur.nl/obd-kabels....
het is dus wel mogelijk om hem uit te lezen.

. .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daewoo Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.