Daihatsu Charade 1990: Aan de kook

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: HC, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 67

De onderste slang van de radiateur blijft koud. Thermostaat vervangen en hij blijft koud. WaterPomp nagekeken en is goed.
Ik had eenhalf jaar en gebruikte radiateur gekocht en daar binnenin zitten wat grotere gaten. Zou het kunnen dat door de radiateur het water niet goed door stroomt doordat de gaten te groot zijn? Water gaat koken. Thermostaat is goed gemonteerd en zonder thermostaat loopt het water wel door en wordt de slang we warm.

DENNISTDi

Geplaatst door DENNISTDi , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 dagen geleden

Zonder thermostaat geen probleem , zit ik toch te denken dat er of lucht voor de thermostaat blijft zitten of de thermostaat is defect .
Gaat hij meteen aan de kook of duurt het even ?
Als je gaat rijden gaat hij dan ook aan de kook ?
De dop zit er wel op ?
Radiateur gevuld ?
Kachel wordt wel warm ?
De koppakking gast nog wel eens bij deze motoren anders koelwater laten testen op verbrandingsgassen.

DENNISTDi, 4 dagen geleden

Als ik de kachel aan doe en de ventilator op stand 4 blijft de tempratuur mooi in het midden staan. Ik denk daarom dat de koppakkking niet lek is. Dop zit er wel op maar is niet al te best. Bouwt het systeem geen druk op? Water zit er in, radiateur helemaal gevuld. Ontluchten hoeft bij deze eauto niet. Paar jaar geleden had ik ern kapotte thermostaat en toen ging het ook goed.

kaleido 1 PRO, 3 dagen geleden

Blijven de slangen zacht zo ja zou ik eerst een nieuwe dop proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.