Daihatsu Charade 1990: Aan de kook

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: HC, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 67

De onderste slang van de radiateur blijft koud. Thermostaat vervangen en hij blijft koud. WaterPomp nagekeken en is goed.
Ik had eenhalf jaar en gebruikte radiateur gekocht en daar binnenin zitten wat grotere gaten. Zou het kunnen dat door de radiateur het water niet goed door stroomt doordat de gaten te groot zijn? Water gaat koken. Thermostaat is goed gemonteerd en zonder thermostaat loopt het water wel door en wordt de slang we warm.

DENNISTDi

Geplaatst door DENNISTDi (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 1 jaar geleden

Zonder thermostaat geen probleem , zit ik toch te denken dat er of lucht voor de thermostaat blijft zitten of de thermostaat is defect .
Gaat hij meteen aan de kook of duurt het even ?
Als je gaat rijden gaat hij dan ook aan de kook ?
De dop zit er wel op ?
Radiateur gevuld ?
Kachel wordt wel warm ?
De koppakking gast nog wel eens bij deze motoren anders koelwater laten testen op verbrandingsgassen.

DENNISTDi (0), 1 jaar geleden

Als ik de kachel aan doe en de ventilator op stand 4 blijft de tempratuur mooi in het midden staan. Ik denk daarom dat de koppakkking niet lek is. Dop zit er wel op maar is niet al te best. Bouwt het systeem geen druk op? Water zit er in, radiateur helemaal gevuld. Ontluchten hoeft bij deze eauto niet. Paar jaar geleden had ik ern kapotte thermostaat en toen ging het ook goed.

kaleido 1 (1565) PRO, 1 jaar geleden

Blijven de slangen zacht zo ja zou ik eerst een nieuwe dop proberen.

DENNISTDi (0), 1 jaar geleden

Ik heb een nieuwe radiateur geplaatst en dus ook nieuwe dop nieuwe waterpomp en thermodtaat. De onderste slang blijft koud. met de thero.ostaat er uit blijft hij op de juiste tempratuur. Ik verdenk dat dan toch de koppaking dat die tegendruk geeft waardoor het water niet goed doorstroom maar ik heb geen symptomen van een lelke koppakking

DENNISTDi (0), 6 maanden geleden

Het was de koppaking hierdoor ging het water niet rond en bleef de onderste slang koud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.