Daihatsu Charade 1980: Werkplaats handboek

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 100

Hallo Forummers,

Mijn vraag is eigenlijk geen Problem Car vraag, maar een Problem Bike vraag. Ik ben tegen een leuke motor (zijspan) aangelopen met daarin een Charade 3 cilinder diesel blok. blok Het gaat om een blok van 1980 (heb nog geen motor type nummer / codering kunnen ontdekken tot nu toe). Ik wel uitgebreid op internet lopen zoeken naar werkplaatshandboek van blok en het bij het blok behorende elektrisch schema, maar dit zonder resultaat. Allerhande site's waar je eerst -betaald of onbetaald- lid van moet worden, maar dan geen manual hebben van deze versie. Blok loopt nu goed, maar als er een keer wat is, heb ik liever wat info voor de hand. Electra rond blok is niet 100% en wil graag even wat checken. Kan iemand mij helpen aan zo'n handboek of weet waar die te krijgen/ kopen is? Lees het graag, alvast bedankt.

Ourobouros

Geplaatst door Ourobouros , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

joelmeijering, 6 maanden geleden

Wellicht kan je proberen in de primaire afzetmarkt van dit product te zoeken, mocht dat niet europa of amerika zijn. Dat kan Japan zijn of een ander Aziatisch land, dat zou je kunnen uitzoeken. Vervolgens kan je uitzoeken welke zoekmachine populair is in dat land. Dit is niet altijd Google, soms is dat Baidu of Yandex. In Japan is dat gewoon Google. Wellicht dat Japanse zoektermen beter werken. Vervolgens kan je wellicht in de vreemde taal zoeken, eventueel met de "lokale" zoekmachine. Gebruik Google Translate om de zoektermen te vinden.

Beste antwoord, geplaatst door Ourobouros, 6 maanden geleden

@ Joel en Hans; dank voor de snelle reactie. @ Hans: nog veel meer dank voor de link, is besteld!!! :-)

Hans4040 PRO, 6 maanden geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback en succes.

    Ik heb er 3 gehad. Eerste was een gewone diesel de andere waren Turbo diesels. Zalige motortjes. Ik ben even naar mijn garage gaan kijken want ik wist dat ik daar nog een vraagbaak van had. Zie wel dat het hier voor de Charade van 1988 tot 1992 is maar ik vermoed dat er aan die motor nooit veel veranderd is buiten dan die turbo. Het is van P.H. Olving. Vermoedelijk kan je dit nog bestellen. ISBN 90 201 2595 8 Je mag dat van mij gratis hebben want ik heb het gewoon bijgehouden om misschien is iemand plezier mee te doen. Moest je in de buurt van Goes of Delft wonen kan ik het daar wel klaarleggen bij vrienden voor u want we komen daar regelmatig al is het door corona nu wel even geleden. - ovi, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.