Daihatsu Charade 1993: Ontsteking

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HC-E, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 67

Hallo iedereen , eigenaar van een Daihatsu Charade 13i-16v van het jaar 1993 Motorcode HC-E
Ik zit met het volgende probleem : Ik krijg geen hoogspanning op de bobijn.
Even verduidelijken wat ik al gecheckt heb.
Dus er loopt een kabel (blauw-wit) van het contactslot naar de bobijn alsook naar de stroomverdeler hier staat 12v op als het contact op ON staat.
Van de bobijn loopt een kabel (blauw-zwart) naar de stroomverdeler , de ecu computer en het dashbordlampje.
De bobijn zorgt ervoor dat er stroom doorvloeit van de blauw-witte draad naar de blauw-zwarte draad.
Gecheckt : als je de stekker van de bobijn afkoppelt is er geen 12v spanning op de blauw -zwarte draad , DUS deze krijgt geen voeding van ergens anders.
Ik heb meerdere bobijnen uitgeprobeerd zonder resultaat
Ik heb meerdere ecu computer uitgeprobeerd zonder resultaat
Ik heb meerdere stroomverdelers uitgeprobeerd zonder resultaat
Ik heb rechtstreeks een bougie aangesloten op de bobijn en deze geaard , in principe zou ik nu een vonk moeten zien ontstaan , jammer genoeg zonder resultaat.
De kabelboom is niet beschadigd of wat dan ook.
Het zou me verbazen dat 3 verschillende bobijnen , stroomverdelers en ecu computers allen defect zouden zijn ?
Wie kan me helpen dit raadsel op te lossen.
Een elektrisch schema zou ook van pas kunnen komen.
Alvast bedankt en mvg Gunther

Lemmyke

Geplaatst door Lemmyke , lid sinds 1 maand geleden

1 Reactie

wilboer@gmail.com, 1 maand geleden

Blijft over bekabeling? Slechte massa ergens?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.