Daihatsu Charade: Accu aan vervanging toe, of iets anders?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Sinds een paar dagen wil mijn Charade 1.0 niet meer starten, de radio gaat wel aan en het interieurlampje ook, maar als ik de auto wil starten gebeurt er niks, krijg hem absoluut niet aan de praat.
Ook veranderde vanaf het begin dat ik hem kocht (ergens in Oktober) het digitale klokje telkens van tijd, en de auto stotterde (in willekeurige versnellingen en snelheden)
Nou heb ik vandaag met startkabels via een andere auto mijn auto in 1 keer aan de praat gekregen! Toen ik ze weer loskoppelde viel hij weliswaar gelijk weer uit.
Zijn dit genoeg conclusies om er zeker van de zijn dat de accu aan vervanging toe is, of kan het toch nog wat anders zijn?
(zodat ik niet voor niets een accu koop)

Charissa

Geplaatst door Charissa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt mij raadzaam om eerst de dynamo eens te controleren op laadspanning. De auto had moeten blijven lopen toen de startkabels werden afgekoppeld. Dit zou ook een verklaring dan zijn voor de lege accu.

Gr.

Leo65141 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou de accu even laten testen.

sel (0), 15 jaar geleden

Controleer even je masasg kabel die vanaf de accu naar de versnellingsbak/motor gaat.. Als die rot is dan heeft een nieuwe accu gee zin. Vanaf de (-) pool van de accu de kabel volgen, waar het aan de motor/vers.bak zit los maken schoonmaken/lichtjes schuren weer vastdraaien.. en dan opnieuw proberen te starten..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.