Daihatsu Charade: koelingsprobleem

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: c23 automaat

water kookt over ondanks lage temp op meter. contact meter getest en ok, meter stuk ? ander meter gezet en nu ok. contact ventilator getest en stuk, heb nu een reChtstreeks contact gemaakt via schakelaar op daschbord voor ventilator. toch kookt hij nog over. thermostaat getest en ok, thermostaat verwijderd en nog niet opgelost. dacht toen aanverstopping koelsystem heb dit gekuist met soda maar helpt niet, toch raar dat er maar +/- 2lit water uitkomt en maar ook 2 lit kan bijvoegen. terwijl er normaal 3.9 lit hoort in te zitten.
zou het kunnen dat er toch een serieuze verstopping is ? Indien de waterpomp niet genoeg kracht meer had moet er toch nog meer water uitkomen denk ik. hopelijk weet er iemand raad.

geertvc

Geplaatst door geertvc (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Koppakking lek?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

je krijgt er nooit alle water uit, je kachelradiator zit ook vol,3.9 liter is een kurkdroge motor en alles wat er aan vast zit,ik ga ook voor de koppakking,even lektest uitvoeren,bougie eruit en druk op cilinder betreffende cilinder in compressiestand zetten

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

ga eens kijken of de onderste slang wel warm word
al een paar keer gehad radiateur deels dicht
waterpomp naar de hemelen en dan de koppakking eruit
maar 1rst de temp op de onderste slang controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.