Daihatsu Cuore: accu laad niet bij

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 849cc

Beste mensen,
Ik heb een Cuore uit 94 en 2 weken geleden viel opeens de radio uit en de ruitenwissers gingen langzamer werken.
Ik kon net thuis komen accu leeg. De accu werd niet opgeladen wat vreemd was want het laadstroomlampje bleef gewoon uit. De auto starte niet meer accu opgeladen paar dagen geen probleem totdat ineens de radio uitvalt en het weer mis is.
De radio gaat uit omdat de spanning zakt tot onder de 8 volt ,er staan wat meer van deze problemen op het forum daarom de volgende vragen:
Moet er een speciale accu in Cuore?
Zit er een spanningsregelaar tegen het schutbord of gewoon in de dynamo?
Weet iemand waarom de spanning ineens van 14v zakt naar 8volt het lijkt een bedradings probleem, of de accu maakt inwendig sluiting of zoiets dat hij ineens de spanning naar beneden trekt.

Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet Jan Greeve.

depex406

Geplaatst door depex406 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Het laadstroomcontrolelampje gaat niet branden als de accu leeg raakt, als het gaat branden betekent dat o.a dat de accu niet (genoeg) geladen wordt (laadstroom).
Dat de accu zakt van 14 V naar 8 V ligt aan het feit dat waarschijnlijk een aantal cellen dood zijn, de accu heeft 6 cellen die in serie staan, elke cel vertegenwoordigt een nominale spanning van 2,1 volt.
Het kan dus goed zijn dat 3 cellen de spanning niet meer vast houden 14 -6 = 8v
Er hoeft geen speciale accu in, geef het merk, bouwjaar, e.d door aan de automaterialen zaak en weten ze wel welke je moet hebben.

depex406 (0), 14 jaar geleden

Beste Theo,

Dank voor je reactie.

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou de laad spanning maar eens controleren dynamo zal wel stuk zijn moet 14,2 volt bij laden, als je het contact aanzet brandt dan het accu lampje?
suuces jan

depex406 (0), 14 jaar geleden

Nieuwe accu erin van het weekend zelfde probleem. Laadstroom lamp brand niet en accu trekt leeg. Wat bleek over een cm of 8 was de V riem alle tanden weggerukt. Lampen uit dynamo draaid prima, lampen aan dynamo stopt steeds kort maar net niet lang genoeg om de laadstroom lampje te activeren. De riem was nog niet zo oud ik vermoed dat hij vastgevroren heeft gezeten aan de poelie en daardoor eraf gerukt zijn.
Probleem opgelost.

Groeten Jan

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

is niet iets waar je in eerste instantie aan denkt. Fijn dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.