Daihatsu TERIOS: Accu snel leeg

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: HC, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 61

Mijn buurvrouw is 'op leeftijd' en gebruikt haar auto nog maar sporadisch. Ze heeft het probleem dat de accu, na twee weken niet gereden te hebben , niet genoeg stroom meer levert om te kunnen starten. Ze heeft er laatst nog een nieuwe in laten zetten bij de garage maar dit heeft niet geholpen helaas. Als ik de multimeter er tussen zet lees ik 0.01 A lekstroom.

Mijn vragen zijn : Is deze lekstroom acceptabel of niet ? Is het probleem op te lossen door een accu met meer capaciteit er in te zetten? Er zit nu een accu in met 45 AH.

gr, Arthur..

Arthur_6663

Geplaatst door Arthur_6663 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Terios? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Tuurlijk die gaat langer mee.
Maar het langere tijd niet laden is veel kwalijker. (anders druppellader erop).

Arthur_6663 (0), 8 jaar geleden

Het is overigens een Daihatsu accu 45Ah-190A (300A EN)

Arthur_6663 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Ralf. Als hij langer mee zou behoren te gaan zou dan de lekstroom van 0.01 A te veel zijn in dit geval? Wat is de normale lekstroom bij deze wagen? En kan anders een accu met meer AH de oplossing zijn? Een druppellader is denk ik geen oplossing voor een vrouw van 84. we wonen ook in een flatgebouw dus dit zou zo ie zo een probleem worden.

gr, Arthur

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

0,01A is normaliter geen enkel probleem.
Je kunt de laadstroom / spanning controleren, en als die goed zijn, dan adviseren om langere ritten te maken ..........

Arthur_6663 (0), 8 jaar geleden

Lange ritten maakt ze natuurlijk ook niet nee. Heeft een accu met meer ampere dan wel zin denk je? Of is dit slechts uitstel van het probleem en raakt deze ook te veel ontladen op een gegeven moment door de korte ritjes waarna het probleem weer optreden zal?

gr,
Arthur

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Het NIET gebruiken van je laadsysteem is funest voor elke accu. Maar ja. Wat wil je doen. .......

Arthur_6663 (0), 8 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp is een andere accu met meer ampere ook geen oplossing... en kan alleen het regelmatig maken van langere ritten dit probleem voorkomen dus. klopt dit?

gr,
Arthur

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Nou ja, het lijkt erop dat het laden OK is, en als ook de accu vrij nieuw is, dan is er niet echt een probleem. EEn accu met hogere Ah, kan langer mee, maar uiteindelijk kan die ook leegraken..
Controleer maar eens of je buurvrouw wel normaal start.!? Is er niet iets anders aan de hand? Slaat die auto wel normaal aan?

Arthur_6663 (0), 8 jaar geleden

De laadstroom is goed en de auto slaat normaal aan. Het zal wel liggen aan de korte ritjes en dat ze de auto niet vaak gebruikt. Zal ik haar maar adviseren dan om een accu met meer ampere te proberen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Terios of stel zelf een nieuwe vraag.