Daihatsu Terios: Terios 2003 hoog stationair toerental

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

We hebben een probleem met een pas gekochte Terios uit 2003. Bij warme motor draait hij stationair rond de 2000 toeren. Soms valt hij even terug naar 900 maar komt dan direct terug omhoog.

Eerste gedacht was de gaskabel omdat de pedaal soms even hangt bij het vertrekken (geeft een 'klik' en werkt dan weer een tijd vlot), maar daar lijkt het niet aan te liggen.

Tijdens het rijden zijn er geen problemen. De motor reageert goed, vermogen is mooi rechtlijning beschikbaar. Het is enkel bij stationair draaien.

Enig idee wat we nog zelf kunnen nakijken?

juve667

Geplaatst door juve667 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Terios? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 9 jaar geleden

Zou eens op zoek gaan naar valse lucht , er zitten nog al wat vacuum slangetjes her en der.

juve667 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Dit weekend eens de slangen nagaan en vervangen. Er is inderdaad wel een sissend geluid te horen.

juve667 (0), 9 jaar geleden

We denken dat het probleem bij de luchtdruksensor zit. Vacuum slangetjes zien er allemaal ok uit en als we de luchtslang afknijpen aan de sensor valt de motor direct naar normaal toerental terug.

juve667 (0), 9 jaar geleden

Het probleem is gevonden. De choke klep zat vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Terios of stel zelf een nieuwe vraag.