Daihatsu Charade: Charade 1.6 GTI 16v slechte koude start

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6GTI 16v

Hallo lezers,

Ik ben Sybren Zantinge uit Leeuwarden. Ik heb onlangs een Daihatsu Charade 1.6 GTI 16v gekocht uit 1994. Nu is het zo dat de Charade slecht start als hij koud is. Bovendien brandt het controlelampje van het brandstofinspuitsysteem, het gele lampje..

Als hij koud is en ik start de auto dan loopt hij een seconde op naar 1000 toeren en dan slaat de auto weer af na zijn best te doen om aan te blijven. Dit gebeurt ongeveer drie keer. Wanneer ik de auto na de derde keer aan heb loopt hij de eerste tijd zo rond de 1200 toeren. Wanneer ik dan gas geef lijkt de motor te verzuipen. Het toerental loopt terug tot 500 en zodra ik (vrijwel meteen) het gas weer loslaat schiet de motor terug naar de 1200 toeren om vervolgens redelijk rustig op 800 a 900 toeren te eindigen.
Als ik dit een stuk of drie, vier keer heb gedaan en inmiddels een halve minuut verder ben, lijkt de auto normaal te gaan reageren op het gas geven. Pas dan kan ik weg gaan rijden. Wanneer ik dan wegrijdt houdt de auto nog wel even in en dan weer niet. Onstabiel in ieder geval, maar auto blijft wel gewoon aan en rijd ook wel.
Buiten dat brandt het controlelampje van het brandstofinjectiesysteem, het gele lampje..

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Heeft het te maken met dat lampje, ik las al dat je kunt proberen de accu los te koppelen ff te wachten en weer aan te sluiten. Dan zou het lampje uit kunnen zijn en het probleem wellicht verholpen? Ik hoop dat iemand er iets over kan zeggen!

Alvast bedankt,
Een blijde CHarade bezitter

SZantinge

Geplaatst door SZantinge (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik vermoed een koudstart temp zender die hier verantwoordelijk voor is deze regelt je choke,je kunt hem altijd even laten uitlezen

SZantinge (0), 14 jaar geleden

Ok ja het zou iets met de choke te maken kunnen hebben.. Ik ga eerst even de accu een paar minuten loskoppelen kijken wat er dan gebeurt.. Eerder brandde hetlampje niet..

Bedankt voor de reactie, ik denk dat ik de auto begin volgende week uit laat lezen.

SZantinge (0), 14 jaar geleden

Ik heb de accu er een tijdje van af gehaald, maar lichtje blijft branden.. Ik heb trouwens alleen de - van de accu gehaald, voor een seconde of 30.. Is dat voldoende?

Ik ga morgen naar de garage om de auto uit te laten lezen..

Alvast bedankt! Ik heb voor de leuk nog even een plaatje bijgevoegd..
[url=http://img44.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img44.imageshack.us/img44/2932/ch...[/img][/url]

MVG,

Sybren

SZantinge (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Nou ik heb net de auto uit laten lezen en het blijkt een storing in het koelsysteem.. Bij de sensor zat een draadje los. Die heb ik zelf even weer vast gezet en nu is in ieder geval de storing weg..

Wel bleek dat de aandrijfhoes stuk is (rechtsvoor).. Verder zij de jongen bij de dealer dat eventueel de brandstofpomp ook stuk zou kunnen zijn, toen hij de klachten hoorde.. Dit zou een veelvoorkomend probleem zijn bij dit type?

Ik heb voor woensdag een afspraak gemaakt. In ieder geval voor de aandrijfhoes..

MVG,


Sybren Zantinge

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.