Daihatsu Charade: Charade '89 ventilatie

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 inj. 16v

Hallo,

Ik ben sinds kort in het bezit van zo'n klein Charade - koektrommeltje met 90pk (1989, 104.500 km), maar nu zit ik met een klein probleem. De schakelaar voor de keuze van de ventilatieopeningen stuurt een kabel aan. Waarschijnlijk is de bevestiging tussen kabel en schakelaar verlopen. Als gevolg hiervan kan ik niet meer lucht door de verstelbare roostertjes laten stromen want de schakelaar zit al op zijn meest linkse positie maar kan dan niet meer verder.

Ik heb hiervoor een andere charade bekeken in de verkoop en deze had hetzelfde probleem. Komt dit misschien vaker voor?

Heeft iemand enig idee waar ik deze bevestiging vinden kan en hoe ik die het beste af kan stellen?

Citizen Kane

Geplaatst door Citizen Kane (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Leo65141 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk aan de rechter kant onder dashboard naar de zijkant
van het kachelhuis enkijk of je het mechaniek ziet bewegen zoniet dan zit de
kabellos bij de keuze handel

Citizen Kane (0), 16 jaar geleden

Hoi Leo,

bedankt voor de tip, alhoewel het niet zo is dat de kabelhandel los zit, maar eigenlijk gewoon "achterloopt" wat betreft keuzes. Ik merk dat de meest linker positie mij de blaasmogelijk oplevert die bij de schakelaarspositie daarvoor hoort. Dat zou mijn inziens kunnen betekenen dat de kabel verschoten is maar nog wel vastzit. Eigenlijk zijn alle mogelijkheden zo een positie verschoven. De keuzeschakelaar werkt dus nog wel!

rctkoehler (0), 16 jaar geleden

De mantel van die kabels wordt vast gehouden door een zilveren uiteinde met weerhaakjes die in de mantel zitten gedrukt. Als een of andere lomperik flink heeft lopen raggen met die knoppen kan het wel eens zijn dat zo'n uiteinde los is gekomen v.d. mantel v.d. kabel, waardoor de mantel mee schuift met de kabel. Kun je zien door ff op de bodem v.d. auto te gaan liggen, de betreffende knop ff te bewegen, en kijken welke kabel er mee beweegt. Ff de weerhaakjes opnieuw op een andere plaats in de mantel drukken en klaar.

Groet,

Raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.