Daihatsu Charade: Distributieriem vervangen?

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 3 cilinder

Hallo,

Ik heb een charade uit '91 met 163 000 km op de teller, ik heb deze auto twee maanden geleden gekocht en ben van plan er mee naar zuid frankrijk op vakantie te gaan en de auto daarna weer te verkopen. Er is een onderhoudsboekje aanwezig maar ik kan er niet in vinden wanneer de distriebutieriem vervangen is, ik kan wel zien dat de laatste twee onderhoudsbeurten bij 73000 en bij 103000 km zijn gedaan. Ik vraag me nu af bij welke onderhoudsbeurt het het meest waarschijnlijk is dat de distributieriem vervangen is. En of ik met 163 000 zoiezo wel(zonder dat ik dus die riem hoef te vervangen) zon 3000 km voor mijn vakantie kan maken. Ik lees wel vaak dat de riem om de 80 000 km vervangen moet worden maar ik weet niet hoe strikt ik dit moet nemen en of die dan al bij de 73 000 km vervangen zou zijn.
Iemand enig idee? Alvast bedankt

jcroese

Geplaatst door jcroese (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou niet gokken en 'm vervangen.
de ergernis van een kapotgelopen motor en de bijbehorende kosten wegen niet op tegen de kosten van het vervangen van zo'n riem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.