Daihatsu Charade: Charade valt uit bij warm worden, temperatuurzender probleem?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Sinds een aantal dagen heb ik een probleem met mijn charade. Zodra de motor warm wordt, na een km of 5 verlies ik ineens vermogen. Ik ben hierdoor nu een aantal keer stilgevallen. Na een aantal keer starten slaat de motor gewoon weer aan en is het probleem weg. Ik ben al een aantal keer tegengekomen dat het de temperatuurzender zou kunnen zijn. De temperatuur die hij op de meter aangeeft lijkt normaal..
Hoe herken ik dit ding en is dit eenvoudig te vervangen? Is er misschien een ander probleem aan te duiden.

Oja tijdens de laatste APK had ik wat CO problemen, de waarde schommelde behoorlijk, leek af en toe best netjes maar even later was de waarde toch te hoog. Ik heb daarop de catalysator vervangen, de auto is toen goedgekeurd maar het kan zijn dat de keurmeester toen net iets minder kritisch gekeken heeft. Is dit ook aan een kapotte temperatuurzender te wijten wellicht?
BVD

hugo2406

Geplaatst door hugo2406 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Leo65141 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik zou eerst een knippercode uitlezen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.