Daihatsu Charade: Claxon Probleem

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 INJECTION

hallo
heb een probleem mijn claxon gaat af en toe spontaan af.
Nu blijkt dat de hele druk schakelaar los ligt .
En dat de veren er ook uit zijn .
hoe kan ik de hele claxon van het stuur afhalen.
en is dit makkelijk te doen

bijvoorbaad dank

SPEKKIE

spekkie

Geplaatst door spekkie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tonny11609 (0) PRO, 17 jaar geleden

jazeker

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

je kunt als het goed is de claxondeksel er met een stevge snuk aftrekken, maar controleer eerst even of er aan de onderkant van je stuur geen schroefjes zitten.

Waarschijnlijk zijn de plaatjes krom die in het contactgedeelte zitten, goedkoopste oplossing is om een extra knopje op je daschboard te zetten, en kabel van de claxon in het stuur los te trekken.

Komt dan elk jaar zo door de APK heen, er staat nergens dat de claxonbediening in je stuur moet zitten.

Groeten Marcel

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Kijk, dat is nog eens info. Vroeguh, heel vroeguh, had je nog de Simca 1200S coupe. Die had de claxonbediening ook niet in of aan het stuur. Uit het dashboard stak een stangetje van zo'n 10 cm en die kon je elke kant op een oplawaai geven om de claxon te laten loeien. Ja, die Fransen waren hun tijd vooruit (toen tenminste). Kijk eens bij een elektroboer of je niet zo'n handig stangetje kunt vinden of bij Conrad voor een z.g. tuimelschakelaar die 2 kanten op werkt (toets-uit-toets Conrad gids blz. 763) en bijv. stangetje verlengen want een drukknop is wat minder snel te bedienen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.