Daihatsu Cuore: Cuore L501: zekering richtingaanwijzers blijft doorbranden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800cc 3 cilinder

Goedemiddag,

Sinds een kleine week heb ik het probleem dat de zekering welke over mijn knipperlichten/temperatuurmeter in het dashboard gaat, door blijft branden.
Ik dacht eerst het probleem gevonden te hebben, aangezien ik bij het knipperlicht rechtsvoor een blote draad tegen het chassis zag liggen, maar na deze afgeschermd te hebben, is er niks veranderd.

Zodra ik het contact aanzet, knapt de zekering direct. Alarmlichten (welke over een ander circuit lopen natuurlijk) blijven wel gewoon hun werk doen.
Ook doet de koelwatertemperatuurmeter in het dashboard het nu dus niet.

Er zijn ook geen accessoires ofzo toegevoegd welke op hetzelfde circuit zitten, dus de kortsluiting (wat ik dus vermoed dat het zal zijn..) komt ergens anders vandaan, maar ik ben het zelf nu even kwijt wat het zou kunnen zijn..

Iemand suggesties?

Bvd.

AlexMeed

Geplaatst door AlexMeed (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (325) PRO, 9 jaar geleden

Tja...toch ergens sluiting naar massa.
Haal het lampje eens uit de richtingaanwijzer en probeer het dan nog eens; misschien maakt het lampje sluiting in de fitting.

eddyarc (100), 9 jaar geleden

probleem zal eerder in de voeding van de hendel zitten als de zekering doorsmelt van af op zetten contakt en niet met het opzetten van de richting aanwijzer.

AlexMeed (0), 9 jaar geleden

Excuses voor de late reactie, het was er even compleet bij ingeschoten..

Door drukte ben ik er zelf niet meer aan toegekomen, en heb ik de auto naar de garage gebracht. Deze bleken het snel gevonden te hebben, het knipperlichtrelais had het begeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.