Daihatsu Charade: fan blijft draaien

Bouwjaar: 1991

hallo ik heb een vraagje over de ventilator van mij charade
de vorige eigenaar heeft de ventilator rechtstreeks op de accu aangesloten.(thermostaat was toen stuk) dus als ik mijn sleutel op contact zet dan gaat hij al draaien wie o wie kan mij vertellen hoe ik de fan zo kan aansluiten dat hij pas gaat draaien als de motor te warm wordt.
ps:thermostaat is wel vervangen dus temp meter gaat nu wel omhoog,alleen de fan moet nog gemaakt worden.
ik hoor het wel


peter8769

Geplaatst door peter8769 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

hallo,

om je fan weer correct te laten functioneren moet je de fan weer laten schakelen door z'n originele thermoschakelaar, en dus niet rechtstreek op de accu.

Ik weet uit m'n hoofd niet waar de thermo schakelaar zit maar dat moet ik even nakijken voor je, dan meld ik het wel in deze posting.

groeten Reinder

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Thermo-contakt zit bij de meeste types in het thermostaathuis,(niet te verwarren met temp-sensor deze is kleiner)thermo-contakt vernieuwen, aangebrachte doorverbinding verwijderen, daarna bestaande bedrading weer aansluiten op thermo-contakt.
Veel succes Gosse

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.