Daihatsu Cuore 2003: inhouden lage toeren 1e/2e versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: EJ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 43

Goededag,

Ik ben nieuw op het forum.

Ik ben in het bezit van een Daihatsu Cuore l251 (EJ-VE motor) uit 2003met 63000km op de teller. Het blok houd erg in, laag in de toeren in de eerste versnelling en tweede versnelling zowel warm als in koude toestand. Ik heb hem uitgelezen er kwam een foutmelding naar voren op de lambdasonde voor de katalysator, deze heb ik vervangen, de foutcode verwijderd en er komen geen foutcodes meer voor. Nu is de auto wel een stuk happiger op het gas maar het stotteren in lage toeren blijft. Ik heb de bougies eruit gehaald en zijn in orde, gasklephuis helemaal schoongemaakt, luchtfilter is schoon, olie is schoon.

Hebben jullie een idee wat het zou kunnen zijn?

Groet John

jh24

Geplaatst door jh24 , lid sinds 2 weken geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Klepspeling controleren , auto heeft erg weinig km voor zijn leeftijd , motor inwendig vervuild is goeg mogelijk , rij de tank tot een kwart leeg doe er een blikje injectorreiniger bij in en ga de snelweg op en laat hem flink toeren maken en kijk dan eens of je verschil merkt , wel een flink stuk op toeren rijden.

    Ik heb de reden van het inhouden kunnen vinden. Ik heb de Map sensor los gehaald en met gasklephuisreiniger schoongemaakt. Er kwam veel rommel uitzetten, het betrof inderdaad vervuiling in het systeem! Computertje gereset en het schokken is opgelost. Nu kijken en hopen dat het verbruik beter word. Heel erg bedankt voor het meedenken Kaleido! - jh24, 1 dag geleden

jh24, 2 weken geleden

Heel erg bedankt voor uw reactie. Heb gisteren meteen cleaner in de tank gedaan en een heel groot stuk op hoge toeren gereden a 200 km maar helaas blijft het probleem aanwezig. Nu zat ik te denken aan een volgelopen brandstof filter gezien de zeer korte stukken die de auto altijd bij de vorige eigenaar gereden heeft maar ik kan het filter nergens vinden. Hebben jullie enig idee waar deze kan zitten bij de L251 EJ-VE?

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Vermoed dat deze onder de auto zit naast de tank of een zwart potje dat op het schutbord zit bevestigd , volg je benzine leiding dan kom je hem tegen.

jh24, 3 dagen geleden

Heb het hele traject bekeken maar kom het brandstof filter niet tegen. Ik ben bang dat hij in de tank zelf zit. Het verbruik ligt naar mijn idee ook wat aan de hoge kant. rond de 1 op 12 a 13 op korte stukken met een rustige rijstijl. Bobines zijn ook in orde, voor de zekerheid nieuwe bougies erin maar maakt helaas geen verschil.

jh24, 1 dag geleden

Ik heb de reden van het inhouden kunnen vinden. Ik heb de Map sensor los gehaald en met gasklephuisreiniger schoongemaakt. Er kwam veel rommel uitzetten. Computertje gereset en het schokken is opgelost. Nu kijken of het verbruik beter word.

kaleido 1 PRO, 1 dag geleden

Mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.