Daihatsu Applause: Kachel word niet warm, of duurt erg lang voordat het warm word.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 SI

Het duurt erg lang voordat de kachel echt goed warmte afgeeft.
Dat is vooral vervelend als het vriest en de voorruit is bevroren.

Verder is mijn autoruit altijd nat binnen en in de winter zelf flink bevroren. (binnen, zowel voor als achter)
Wie kan mij zeggen wat ik moet doen om deze 2 problemen te verhelpen.
Elk advies is welkom en als het kan geen moeilijke termen gebruiken, want als vrouw heb ik niet zoveel verstand van techniek.

brabander07

Geplaatst door brabander07 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Theo Sparenburg (15), 15 jaar geleden

De kachel kan geen behoorlijke warmte afgeven als de motor niet op temperatuur komt. Hier zal je dus eerst naar moeten kijken. Geeft de meter op het dashboard wel een normale waarde aan?
Verder kan je de werking van de thermostaat controleren. Deze behoort bij koude motor dicht te staan en pas bij een motor die op bedrijfstemperatuur is open te gaan. Laat de motor vanaf koud stationair warm lopen en voel steeds even aan de onderste en bovenste radiateurslang. (dikke slangen)Pas op dat je niet in de buurt van de vin komt die plotseling kan gaan draaien. In eerste instantie zal een van deze slangen warm moeten worden en de andere niet (thermostaat behoort immers dicht te staan). Zodra de motor op temperatuur is zal de andere slang ook warm worden. Worden beide slangen vanaf koud min of meer even warm dan is de thermostaat defect (blijft open staan) en zal de kachel ook geen fatsoenlijke warmte kunnen geven.

Voor wat het vocht probleem betreft zal je moeten controleren of er geen lekkage islangs ruiten en/of deuren. Controleer even onder de matten.

vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.