Daihatsu Sirion: Klapperend geluid op klinkerweg links voor in de motorruimte

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Hallo,

Mijn auto maakt een klapperend geluid, als ik rijd op een klinkerweg. Stabilisatorstangen links en rechts zijn vervangen. Remmen zijn ook nieuw geplaatst. Geen problemen met sturen.

Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Mvg

Bert

B. Kool

Geplaatst door B. Kool (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 10 jaar geleden

Fuseekogels ook gecheckt? Anders zou je de verbindings-as, waar de stabilisatorstangen aan bevestigd zijn, eens moeten controleren of de steunrubbers geen speling hebben. Weet niet of deze die heeft, maar bij andere merken komt dat veel voor en is moeilijk te vinden op het oog.

harry folkers (0) PRO, 10 jaar geleden

Heb je geen speling op het stuur huis zitten dit komt ook wel eens voor

B. Kool (0), 10 jaar geleden

Dag mannen,

Bedankt voor de reactie. Binnenkort heb ik wederom een afspraak met de Daihatsu-dealer. Ik neem jullie suggesties mee en hoop dat ze het deze keer snel kunnen vinden.

Klaas6294 (0), 10 jaar geleden

Ik heb ook iets dergelijks gehad; op mijn Sirion had ik een soort spatlappen (uit de Daihatsu catalogus) laten monteren. Die functioneerden als een soort schepje waar modder in kwam te zitten. Op een klinkerweg hoorde je dan een kloppend geluid. Na het leeg spuiten van het "bakje" was het geluid over.
Definitief opgelost door een spatbordparker van onder in de spatlap te draaien die het ding tegen de onderkant van de auto aanhield.
Na deze aanpassing gen geklapper meer gehoord.

ferdinand.molenkamp (0), 9 jaar geleden

Schokdemper heeft ruimte op zijn as. Dat zou je niet verwachten als je Schokdemper niet ook lek is maar het overkwam mij ook! Het was even zoeken want dat was het laatste wat ik had verwacht.of heb je inmiddels de oplossing al?

B. Kool (0), 9 jaar geleden

Stuurhuis gereviseerd. Was echt slecht. Auto weer in elkaar gezet. In begin was het bijna weg. In 2 dagen weer terug op oude niveau. Iemand nog een idee?

Mvg

Bert

kensha (0), 9 jaar geleden

Ook evt wat licht gekraak geluid?, homokineten gecontroleerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.